Menu

Hypotheek wens

Uw hypotheek wens⭐moet overeenkomen met de waarde van een huis✅. Dat is wel even wat anders zoals het vroeger ging. In het verleden keek men bijna alleen maar naar het inkomen. Bereken hieronder eerst hoeveel hypotheek u maximaal kan krijgen en vraag gratis de woningwaarde op. Hypotheekwens mag nooit hoger dan de marktwaarde zijn.

Graag meer informatie over een huis kopen, de maximale hypotheek en eventueel de waarde van de woning die wij op het oog hebben.


  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hypotheek wens

Hypotheek wens

Woon wensen en hypotheek mogelijkheid

Woon wensen moeten parallel lopen met de maximale hypotheek mogelijkheid. Kan u gezien uw inkomen voor € 700.000,- aan hypotheek nemen dan is het niet gezegd dat dit dan ook lukt. Het zou een mogelijkheid kunnen zijn.

Uw maximale hypotheek wordt ook bepaald door de waarde van een woning, hier ligt het grote probleem voor startende huizenkopers. Koopt u een huis voor € 500.000,- en de marktwaarde bedraagt € 470.000,- dan bedraagt uw maximale hypotheek € 470.000,-.

Hypotheek wens moet passen bij marktwaarde

Uw Hypotheekwensen moeten dus passen bij de waarde van uw droomhuis. bovenstaande situatie betekend dat u € 30.000,= extra eigen geld nodig heeft. Lex Wonen helpt u met kopen en financieren.

Verschil tussen wenselijk en wensen

Woningwensen en hypotheekwensen zijn persoonlijke wensen. Met wenselijk wordt bedoeld of de hypotheek:

  • Betaalbaar is
  • Betaalbaar blijft door omstandigheden
  • Klopt met de waarde van de woning