Menu

Hypotheek

Hypotheek berekenen om huis te kopen?

Hypotheek nodig

Hypotheek

Hypotheek

Heeft u een hypotheek nodig of wilt u uw maximale hypotheek berekenen of bent u aan het kijken om uw hypotheek over te sluiten? In welke categorie u ook valt er gelden voor alle partijen regeltjes.

 Soms moet ik zelf ook even de fiscaliteit door lezen om het juiste hypotheekadvies te geven. Er zijn drie hypotheekgroepen: 1. Voor Starters. 2. Voor doorstromers. 3. Voor oversluiters. Alle drie de groepen hebben  vaak wel hetzelfde doel, geld lenen voor een eigen woning.

Startershypotheek

Bij een startershypotheek gaat het altijd over een eerste woning aangevuld met bijvoorbeeld een starterslening. Let op, met name bij een hypotheek voor starters is het eigen geld wat u mee moet nemen om een huis te kunnen kopen van belang. U mag niet meer lenen dan de hoogte van uw aankoopbedrag woning. Vergeet niet dat u ook kosten maakt zoals: advies, notaris, taxatie, aankoopbemiddeling, overdrachtsbelasting en niet te vergeten  een bouwkundige keuring.

Al deze kosten moet je uit eigen zak betalen. Onze werkzaamheden zorgen er voor dat u een huis kan kopen zonder eigen geld. Dat scheelt u weer als starter, op deze wijze kan u uw geld gebruiken om de woning in te richten etc. Bezuinig nooit op een bouwkundige keuring, u moet niet alleen de huidige staat van de woning weten maar ook de kosten welke  op korte en langere termijn gaan aankomen.

Doorstromers

U heeft een leuke woning gezien maar u heeft uw eigen woning nog niet verkocht. Maak nu een berekening  maximale hypotheek zodat u exact weet waar u aan toe bent. Nu het belangrijkste deel! Bij verkoop van uw oude woning moet u de winst van die oude woning in de nieuwe hypotheek stoppen om gebruik te mogen maken van de hypotheekrenteaftrek, dit heet de bijleenregeling. Als u een leuke woning ziet, bel of App ons de adresgegevens van die woning.

U krijgt van ons dan waardevolle informatie over uw droomwoning. U ontvangt dan de laatste transactieprijs van wat de huidige eigenaar heeft betaald alsmede de transactieprijzen van de hele straat indien verkocht. Op deze wijze is het bepalen van de marktwaarde veel makkelijker. Hoe goedkoper wij de woning aankopen .t.o.v. het taxatierapport des te minder spaargeld nodig.

Hypotheek gepensioneerden

Ben jij gepensioneerd en zoek jij een hypotheek samen met 4 gelijkgestemde ouderen? Lees hier dan alles over een seniorenhypotheek 4 personen voor oudere aanvragers.

Oversluiten

Het gebeurd regelmatig dat een huizenbezitter niet vrolijk wordt van de kosten m.b.t. oversluiten van uw hypotheek. Heel belangrijk is dat u als klant zijnde actuele informatie heeft van de kosten van de afkoop hypotheek. Stel dat u als klant zijnde 6 weken geleden het e.e.a. heeft uitgezocht om de hypotheek over te sluiten, eindelijk heeft u een goedkope adviseur gevonden en die neemt uw boeteberekening klakkeloos over. Stel dat de hypotheekrente met nog eens 0,6% is gezakt in die tussentijd. Dat betekend dat de boeterente aanmerkelijk hoger wordt. Dat is een tegenvaller, vraag gewoon weer een boeteberekening op en houdt de cijfers altijd actueel. het gebruiken van cijfers van 4 weken geleden is risicovol.

Info

Bel ons gerust om raad. Vermijd risico’s met oversluiten van hypotheek. Indien u overwaarde heeft op uw woning vraag dan ook uw huidige bank of u rentekorting kan krijgen. Stel u heeft een hypotheek van € 175.000 maar de waarde van de woning bedraagt € 277.000. Uw bank loopt geen risico indien u de hypotheekrente niet betaald. Hoe minder risico hoe lager de hypotheekrente. Toen u in het verleden de woning kocht lag dit risico hoger en dus logisch dat u een hogere rente betaald.

Kleine verbouwing en hypotheek

Wilt u een kleine verbouwing en tegelijk uw hypotheek oversluiten kijk dan ook even of een krediet niet gunstiger is. Als u een krediet neemt en deze uitsluitend gaat gebruiken voor de verbouw van de woning dan hoeft u niet naar de notaris etc. Dat scheelt u veel kosten. Zo’n krediet is ook aftrekbaar in box 1 (onder voorwaarden). Vraag ons om de mogelijkheid van een hypotheek.

Call Now Button