Menu

Hypotheekfraude

Hypotheekfraude, ook wel oplichting van een geldverstrekker genoemd, is een groot probleem in onze samenleving. Het is een vorm van fraude waarbij mensen misbruik maken van het hypotheeksysteem door middel van valse verklaringen, vreemd eigen geld of valse documenten.

Hypotheekfraude wordt zwaar bestraft

Hypotheekfraude

Hypotheekfraude

Een huizenkoper die een geldvertrekker oplicht krijgt toegang tot een hypotheek die ze eigenlijk niet kunnen betalen. Het gevolg is:

  1. dat ze hun huis verliezen en in financi√ęle problemen komen
  2. zeer zware straffen die je levenslang achtervolgen
  3. Psychisch leed welke de fraudeur jarenlang achtervolgt

Er zijn verschillende vormen van hypotheekfraude, zoals het opgeven van valse inkomensgegevens, het vervalsen van documenten of het verbergen van schulden. Sommige mensen zetten zelfs hun huis op naam van iemand anders om een hogere hypotheek te krijgen. Dit soort fraude kan leiden tot ernstige gevolgen voor zowel de fraudeur als de bank of het bedrijf dat de hypotheek verstrekt.

Hypotheekfraude door witwassen

Het is belangrijk om te weten dat hypotheekfraude niet alleen gepleegd wordt door particulieren, maar ook door professionele fraudeurs die er hun werk van maken. Deze fraudeurs gebruiken vaak geavanceerde methoden om hun fraude te verbergen. Om hypotheekfraude te voorkomen, is het belangrijk dat banken en hypotheekverstrekkers hun klanten grondig controleren en hun verklaringen en documenten nauwkeurig controleren. Ook moeten ze alert zijn op verdachte activiteiten, zoals bijvoorbeeld een plotselinge stijging van de inkomsten of onverklaarbare vermogensvermeerdering.

Voorbeeld van Fraude

Voorbeelden van Fraude. Koop je een huis en heb je eigen geld nodig om de hypotheek rond te krijgen? Als kopers gezamenlijk ‚ā¨ 45.000,- aan inkomen hebben en ‚ā¨ 125.000,- aan eigen geld? Als iemand plotseling ‚ā¨ 900,- bruto meer aan salaris krijgt? Als iemand net in dienst is en direct een intentieverklaring of vast dienstverband heeft zonder bedenktijd?

Oplichting geldverstrekker hypotheek opeisbaar

Er zijn ook regelgevingen waar de banken en hypotheekverstrekkers zich aan moeten houden, zoals wetten tegen witwassen van geld en wetten die verplichten dat zij hun klanten goed moeten controleren. In samenvatting, hypotheekfraude is een groot probleem dat kan leiden tot ernstige gevolgen voor zowel de fraudeur als de bank of het bedrijf dat de hypotheek verstrekt. Om hypotheekfraude te voorkomen, is het belangrijk dat banken en hypotheekverstrekkers grondig controleren en alert zijn op verdachte activiteiten. Er zijn ook regelgevingen waar zij zich aan moeten houden.

Wordt je betrapt als oplichter of fraudeur wordt meestal de hypotheek opeisbaar gesteld. Je moet de woning snel verkopen en maar zien waar je wat kan huren. Lees ook maar eens de website van NVB over hypotheekfraude.

Laat je niet verleiden

Laat jezelf niet verleiden tot acties die je hele leven kunnen verwoesten. Signalen van Fraude worden echt onderzocht. Soms zijn ze wel 3 jaar bezig om de fraude te onderzoeken. Frauduleus handelen om een huis te kunnen kopen zet echt uw leven op de kop en het komt altijd uit! FIU Nederland is de partij waar gemeld wordt. Samen met de FIOD wordt hypotheekfraude onderzocht.

Te weinig inkomen- hypotheek voor 4

Heeft u te weinig inkomen? Hypotheek berekenen valt tegen? Weet dat Lexwonen ook hypotheken doet met 4 personen. Je moet dan denken aan:

  1. hypotheek met vrienden tot 4 personen
  2. hypotheek met ouders tot 4 personen

U ziet dat er voldoende mogelijkheden zijn om zonder hypotheekfraude een huis te kopen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button