Menu

Investeren in onroerend goed

Investeren in onroerend goed

Investeren in onroerend goed

Het investeren in vastgoed is tot nu toe een goede investering geweest. Door de hoge rentes en voorwaarden is geld lenen en box 3 belasting niet meer interessant. Beleggen in onroerend goed kan ook door middel van een woning kopen samen met 4 beleggers. Denk aan 3 of 4 familieleden.

Hoe investeren in onroerend goed

Een mogelijkheid om te investeren in vastgoed is:

  • met 4 investeerders een huis kopen en 1 hypotheek in box 1
  • allen moeten daar ook wonen en ingeschreven staan
  • verhuren mag niet

Het resultaat na 5 of 10 jaar is uw winst of verlies. Net zoals u zelf een woning koopt of samen met uw partner koopt u nu met uw mede-investeerders een huis.

Onroerend goed valt in box 1

Omdat u ingeschreven staat en daar ook woont valt de hypotheek in box 1. Wel moeten er samenlevingsovereenkomsten opgemaakt worden door de notaris. Bel Lexwonen voor meer info.  Het is logisch dat u met bekenden een huis gaat kopen omdat u samen onder één dak moet wonen.

Welke groepen beleggen in onroerend goed?

Het zijn ouders samen met kinderen of andere familieleden en bevriende stellen die samen gaan wonen en samen een hypotheek afsluiten. Vaak hebben ze nog nooit een eigen huis gehad. Sommige beleggers gebruiken hun overwaarde en kopen samen met anderen. Het voordeel is dat je met 4 beleggers veel meer kan lenen en jullie hebben een eigen huis.

Eigen geld investeren levert rendement op

Voorbeeld: U koopt een huis voor € 500.000,- samen met 3 vrienden. U brengt zelf € 100.000,- overwaarde in van de oude woning. Na 5 jaar verkopen jullie de woning voor € 750.000,-. Nu geld het vergoedingsrecht over het ingebrachte geld. Heeft u afgesproken dat u de nominaliteitsleer hanteert of de beleggingsleer.

Met nominaliteitsleer rekenen: Ingebrachte eigen geld van € 100.000,- komt eerst terug. Overige € 150.000,- wordt gedeeld door 4 personen

Met beleggingsleer werkt het interessanter voor de inbrenger van die € 100.000,-.  Omdat de woning 50% meer waard is geworden ontvangt de investeerder van het geld  50% van € 100.000, totaal € 150.000,-. Er blijft nu nog € 100.000,- over. Dit wordt verdeeld over alle 4 de personen, dus € 25.000,- per persoon. De investeerder heeft totaal recht op € 175.000,-.

Wat kan niet?

Het kan niet om een huis te kopen met beleggers en er niet gaan wonen. Ook mag u niets verhuren.

Mail ons de inkomens en ontvang maximale hypotheek.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button