Menu

Is een huis huren duurder dan kopen?

Is een huis huren duurder dan kopen?

Is een huis huren duurder dan kopen?

Lexwonen wordt dagelijks gebeld door boze mensen. Ik huur een woning voor bijna duizend euro per maand, daar kan ik ook een hypotheek voor krijgen.

Is een woning huren duurder dan woning kopen?

Nee, op dit moment is een huis kopen niet goedkoper dan huren. De hoge hypotheekrente nu gooit roet in het eten.

Voorbeeld van huis huren versus kopen en de maandlasten.

Een appartement huren kost gemiddeld tussen de ‚ā¨ 750,- en de ‚ā¨ 900,- per maand. Ga ik nu kijken naar een goedkoop appartementje die ‚ā¨ 211.000,- kost dan betaal je aan hypotheek per maand bruto ‚ā¨ 1.051,- per maand bruto.

Een rijtjeshuis huren kost ongeveer ‚ā¨ 1.050,- per maand tot ‚ā¨ 1.350,- per maand. De hypotheek kost maandelijks op dit moment ‚ā¨ 1.631,- per maand.

Conclusie huren versus kopen

Door de hoge hypotheekrente sinds eind 2022 en 2023 is kopen niet goedkoper. Slimmeriken onder ons zullen zeggen dat je nog belastingvoordeel hebt bij een huis kopen. Dat klopt, dat zal u moeten gebruiken om te moderniseren en schilderwerk binnen.

Gaat u uw belastingteruggave daar niet voor gebruiken dan zit u straks in hetzelfde schuitje als waar honderdduizenden nu ook in zitten. De woningen die verkocht worden zien er top uit met een goed energielabel. Niemand koopt anno 2023 een woning die er ouderwets uitziet met een energielabel c of lager. Energielasten van boven de ‚ā¨ 350,- heeft iedereen een hekel aan. Denk goed na over een huis kopen of huren.

Te weinig inkomen?

Heeft u te weinig inkomen om te kopen? Overweeg  met ouders een huis kopen en in 1 hypotheek te gaan. Het is één van de meest aangevraagde hypotheken sinds 2021. Uiteraard kan dit ook met vrienden. Overweeg kopen of huren goed.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button