Menu

Isoleren loont echt de moeite!

Isoleren loont echt de moeite!

Een huis verliest veel warmte via de muren, ramen, vloeren en het dak. Als je je huis goed isoleert wordt de warmte beter vastgehouden. Dit kan veel schelen in hoe vaak en hoe hoog je de verwarming aan zet. Met goede isolatie leef je een stuk comfortabeler en gebruik je minder energie. Waarom isoleren echt de moeite loont gaan we je uitleggen!

Zelf isoleren

Het aanleggen van isolatie kan een flinke onderneming zijn. Je brengt het natuurlijk aan achter de wanden, onder het dak of onder de vloer. Je moet hiervoor dus eerst bijvoorbeeld de muur openbreken voor je het aan kunt brengen. Er zijn ook manieren waarvoor dit niet hoeft, maar hier moet je sowieso een bedrijf voor inhuren.

Als je zelf wilt gaan isoleren doe je dit het beste tegelijkertijd met een verbouwing. Als je toch alles al gaat openbreken en verbouwen dan is het slim om meteen goede isolatie aan te brengen. Dit doe je makkelijk door bijvoorbeeld het aanbrengen van pir platen. Pir is een isolatiemateriaal van hoge kwaliteit en de platen zijn makkelijk aan te brengen.

De isolatie

Er zijn vele verschillende mogelijkheden qua isolatie. Zo is er een verschil tussen natuurlijke, minerale en synthetische isolatie. De keuze tussen de verschillende soorten isolatie is vaak afhankelijk van de toepassing. Zo zijn bepaalde soorten ideaal voor het isoleren van je dak, maar minder voor het isoleren van de vloer.

Een van het populairste soort isolatie is glaswol. Dit is een goed betaalbaar isolatiemateriaal en zo goed als overal toepasbaar in huis. Glaswol wordt voornamelijk gemaakt van zand en gerecycled glas. Dit wordt door hitte tot een mat gemaakt. Het is daarom dus naast een betaalbare keuze, ook nog eens duurzaam gemaakt. Naast dat glaswol ideaal is al thermische isolatie wordt het ook vaak gebruikt als akoestische isolatie.

Is het de moeite?

Het hele huis isoleren kost natuurlijk in eerst instantie geld. Toch is het zeker meer dan de moeite waard. Door het isoleren van je huis wordt de warmte in je huis beter vastgehouden. Dit zal betekenen dat je als het kouder buiten wordt, je de verwarming een stuk minder snel of minder lang aan hoeft te hebben. De warmte die van de verwarming af komt zal langer in de woning blijven hangen. Hier zul je dus een mooi bedrag kunnen besparen op je gas en elektriciteitsrekening.

Ook zal het in de zomer er voor zorgen dat de warmte juist langer buiten blijft. Hierdoor zal het ook langer koel blijven in de woning. Ook dit zorgt voor een verhoging van het wooncomfort. Je zult ook in dit geval minder elektra hoeven verbruiken, aangezien een airco of een waaier in huis minder snel nodig is voor afkoeling.

Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in het isoleren van je huis. Het zal je veel wooncomfort opleveren en je zult een stuk minder hoeven doen om je huis fijn en warm te houden. In de zomer zorgt de isolatie er juist voor dat de warmte langer buiten blijft, wat natuurlijk ook heel fijn is.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek precies?

Lees meer
Call Now Button