Menu

Koop woning altijd onder voorbehoud financiering

Koop woning altijd onder voorbehoud financiering. Indien de verkopende makelaar dat niet wil laat de woning schieten. In Amsterdam en omgeving Utrecht is het echt bar en boos. Verkopers willen wel verkopen maar zonder voorbehoud. Er is zoveel belangstelling dat de koper echt onder druk gezet wordt. Dat u € 100.000 meer moet betalen uit eigen zak daar bent u zelf bij, daar gaat u mee akkoord. Waar u geen grip op heeft is de bouwkundige staat van de woning en de financiering.

Hypotheekadviseur is niet verantwoordelijk bij een afwijzing

Het beroerde is dat als de hypotheek niet door gaat en er een boete volgt van € 20.000 (10% van de koopsom) dat u deze moet betalen. Een hypotheekadviseur kan u hiervoor niet aansprakelijk stellen. Tijdens een hypotheekgesprek kunnen er ontwikkelingen zijn die niemand heeft aan zien komen. Een bank of adviseur  heeft wel een inspanningsverplichting maar nooit een resultaatverplichting. Sinds 2023 zijn er mogelijkheden om geen voorbehoud van financiering op te nemen in de koopakte zonder dat u risico loopt.

Koop ook onder voorbehoud bouwkundige keuring

Stel u heeft de woning gekocht en u komt van alles tegen. De verkopende partij heeft een meldingsplicht maar de kopende partij heeft een onderzoeksplicht. Koop ook onder voorbehoud van bouwtechnische keuring. Stel dat het rapport u niet bevalt omdat u bijvoorbeeld de komende 5 jaar € 20.000 aan kosten heeft, u moet er dan onderuit kunnen. Ik zou niets laten omschrijven. Soms willen verkopers exact weten wanneer u van de woning afziet, doe dat nooit. Voor vragen of tips inzake bovenstaande mail ons of bel ons gerust. Denk er aan, koop woning altijd onder voorbehoud financiering.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button