Menu

Landelijk wonen

Landelijk wonen

Landelijk wonen

Is landelijk wonen jullie ultieme gedachte en hebben jullie al wooninspiratie opgedaan? Zitten jullie nog te rekenen hoe je een huis aan het water of in de natuur moet kopen?

Lexwonen heeft genoeg inspiratie om je uit te leggen hoe je met 4 personen een landelijke woning kan kopen. Je leest het goed, kopen met 4 aanvragers.

Landelijke wonen en financieren

Een hypotheek voor landelijk wonen kan je met 4 mensen aanvragen. Samen de landelijke sfeer proeven met familie, vrienden of bekenden. Wat betekend het als jij via lexwonen gaat financieren.

 1. Iedereen verplicht onder één dak wonen
 2. Woning moet woonbestemming hebben
 3. Huis verlaten kan niet zomaar
 4. Alle aanvragers zijn eigenaar en schuldenaar

Bereken eerst hoeveel hypotheek u ongeveer kan krijgen met maximaal 4 personen.

 • Hidden

 • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Landelijke villa kopen

Landelijke villa kopen

Hypotheek landelijk wonen

Het financieren van woninginspiraties met 4 personen is niet duurder dan een gewone hypotheek met 2 personen. Landelijk wonen kost ongeveer 2% per jaar aan hypotheekrente.

Voorbeeld financiering riante woning aan zee

Twee families met gezamenlijk  inkomen van € 260.000,-  konden € 1.550.000,- lenen. Omdat er twee huizen in Veenendaal en Ede verkocht werden kon € 2.100.000,- gefinancierd worden. Uiteindelijk kochten ze een huis aan de Noordzee waar ze met wel 16 mensen kunnen wonen. Huis aan zee koste € 1.750.000,-. Het opknappen en moderniseren komt uit een bouwdepot van € 75.000,-.

Wat moet je doen als je riant huis wil kopen

Huis aan zee of landelijk wonen betekend dat je de volgende zaken moet opvragen.

 • Werkgeversverklaring
 • BKR gratis opvragen op bkr.nl
 • Overige betalingsverplichtingen in kaart brengen
 • Spaargeld en overwaarde berekenen

Pas dan kan je exact berekenen wat jullie maximale hypotheek op inkomen bedraagt. Van een huurwoning Veenendaal naar landelijk wonen met 4 personen is mogelijk.

Bieden op landelijke villa’s

Let op, jullie maximale hypotheek op inkomen zegt niets over je echte maximale hypotheek. Koop jij een riante villa voor € 1.500.000,- en bedraagt de taxatiewaarde € 1.300.000,- dan moet je €  200.000,- aan eigen geld betalen. Taxatie van je droomvilla is de maximale hypotheek. Lexwonen helpt landelijk met riante villa’s en landhuizen kopen. Wil je meer lezen over wonen en woningen volg dan de link.

 

Op welke wijze kunnen wij toch landelijk wonen in een riante villa of een huis in de natuur of aan de kust?

Door stijgende woningprijzen is het lastig kopen. Door een hypotheek met 4 personen te nemen komt landelijk wonen in zicht. Iedereen is dan ook eigenaar en schuldenaar. Iedereen moet dan ook onder één dak wonen.

Wij willen landelijk wonen welke stappen dienen wij nu te ondernemen zodat wij weten of wij de villa kunnen kopen?

Alle aanvragers dienen een werkgeversverklaring en BKR op te vragen via bkr.nl. Zelfstandigen dienen definitieve aangifte IB op te vragen van de laatste 3 volledige jaren. Lees alles in deze blog wat je moet doen om met meerderen een villa te kopen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Alles wat je over het plaatsen van spouwmuren wil weten

Lees meer
Call Now Button