Menu

Massahysterie of trendy op woningmarkt

Massahysterie of trendy op woningmarkt

Massahysterie of trendy op woningmarkt

Gaat u zich ook zo gedragen zoals massa huizenzoekers doen. Niet kopen en wachten op de lagere rentes? Starters deinzen terug omdat de maandlasten hoger liggen. Of bent u een trendy huizenkoper die gaat bezichtigen en in alle rust een keuze maken uit tal van leuke woningen.

Starters massaal in pauzestand woningmarkt

Ik ga u vertellen dat het voor de meeste starters de laatste kans is tot 2039 op een betaalbare woning. Het lijkt wel een massahysterie wat alle huizenzoekers massaal hebben afgesproken op zaterdag 15 oktober 2022. Bijna iedere starter staat in de pauzestand om een huis te kopen.

Website 70% minder bezocht voor eerste hypotheek en woning

Op 15 oktober 2022 heeft onze website 70% minder bezoekers gehad terwijl wij gewoon in de top 2 van Google staan met de meeste pagina’s. Wel is het zo dat starters en doorstromers gemiddeld 14.22 minuten onze pagina’s lezen. Dit betekent een verdubbeling in leestijd en een halvering aantal bezoekers. Koop nu en bereken je bod en hypotheek, lees daarna verder.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Starters wordt wakker en loop de massa niet achterna

Op het moment dat de oorlog over is zullen de hypotheekrentes dalen omdat inflatie zakt. Ondanks dat er ook dan geen gas uit Rusland komt zakken de energieprijzen. Hysterische reactie op energieprijzen zullen dan in uw voordeel werken. Wat betekent dat voor de woningmarkt?

Vrolijk met 500 man overbieden en elkaar achterna lopen

Stel dat de oorlog van Rusland op 24 december 2022 eindigt? Ik verzeker u dat op 27 december 2022 de bezichtigingen verdubbelen. Binnen 5 weken na de oorlog sta je dan weer vrolijk in grote rijen te wachten om even een woning te mogen bezichtigen. Je eerste hypotheek zal niet lukken want je zal zeker € 50.000,- tot € 200.000,- hoger moeten bieden dan de vraagprijs. Uitschieters van € 300.000,- hoger bieden op een vraagprijs van € 600.000,- is dan normaal.

Starters koop nu en bereken je lasten

Koop nu of over 17 jaar. De huizencrisis bestaat nog steeds en is enorm. Toch staan er ruim 70.000 huizen te koop, zie Funda. Ga je nu in je eigen woning investeren dan betaal je weinig en zal je in de toekomst veel opbouwen. Laten we eens kijken naar de maandlasten i.v.m. hogere hypotheekrente en hogere energielasten.

  1. Hypotheek € 390.000,- bedraagt maandlast € 2072,- per maand bruto
  2. Energielasten 2 persoons huishouden € 450,- per maand

Het is belangrijk om deze kosten te weten ongeacht of uw maximale hypotheek past. Wilt u deze lasten betalen?  De hypotheeklasten kan u als constante kosten zien omdat deze rente minimaal voor 10 jaar vast staat. De energieprijzen zijn variabele kosten en na intrek in de woning en beëindiging van de oorlog zullen deze meer dan halveren. Van de bruto maandlasten van € 2072,- zal u ongeveer € 390,- per maand terug krijgen i.v.m. hypotheekrenteaftrek.

Na de oorlog van Rusland zullen huizenprijzen astronomisch hoog worden

Koop nu je huis en vraag aan lexwonen wat je moet bieden. Afdingen is de norm, laat je niet gek maken door makelaars die je vertellen dat het daar meevalt. Wij hebben met regelmaat contact met meer dan 85 makelaar verspreid door geheel Nederland. Tot begin oktober waren bezichtigingen meer dan gehalveerd. Profiteer daar nu van want straks zullen de huizenprijzen als nooit te voren als goudprijzen te koop staan.

Doorstromers huizenmarkt reken met de helft van de overwaarde

Bent u een doorstromer en wilt u uw huis verkopen? Stel uw hypotheek op de huidige oude woning bedraagt nog € 200.000,- en de taxatiewaarde van de huidige woning bedraagt € 350.000,-. Gaat u een andere woning kopen reken dan met de helft van de overwaarde, dus € 75.000,-. Lukt het u niet om met uw huidige inkomen en met de helft van de overwaarde een huis te kopen? Ga niet kopen! Het risico op onaanvaardbare hoge dubbele lasten is hoog. Velen die toch de overwaarde bijna volledig gebruiken zullen sneuvelen binnen twee jaar nadat ze de nieuwe woning hebben betrokken.

Op het moment dat de oorlog over is gaan deze woningprijzen omhoog. Dit risico kan je niet lopen. Helaas wordt de maximale hypotheek binnenkort ook aangepakt. Bij een hogere rente kan je al minder lenen en nu wordt hij ook nog eens apart aangepakt.

Starters ga trendy en verantwoord kopen

Starters doe niet mee aan de massahysterie op de woningmarkt, ga trendy bezichtigen en vraag zeker naar het verbruik van de energielasten van je eerste eigen huis.

Is nu een eerste huis kopen niet onverantwoord gezien de hoge hypotheekrente en de energielasten?

Als je nu niet koopt dan kan je het vergeten tot 2037. Na de oorlog van Rusland zullen huizenprijzen absurd stijgen. Uiteraard moet u rekening houden met de energielasten en hogere rente. Lees hier onze voorbeelden en bereken wat je kan kopen. Ga niet zoals de grote massa doet wachten op betere tijden. Door het woningtekort wat er echt is sta je straks weer allemaal in een rij te bieden. Eigen geld van € 75.000,- tot € 300.000,- zal normaal worden.

Ik wil eens kijken of ik mijn eerste huis kan kopen hoe nu verder op deze woningmarkt? Lees deze pagina, bereken je mogelijkheid en ga op basis van no cure no pay eens kijken wat je kan kopen. Je krijgt ook de woningwaarde en je bod te horen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button