Menu

Met deze tips maak je als starter meer kans op de huizenmarkt

Met deze tips maak je als starter meer kans op de huizenmarkt

Mission impossible. Dan hebben we het niet over de films met Tom Cruise in de hoofdrol. We hebben het over een huis kopen als starter op de huizenmarkt. Het kopen van een huis is voor een starter tegenwoordig bijna onmogelijk. De hoge prijzen, schaarste aan huizen en lange wachtrijen zorgen voor veel kopzorgen. Toch is het mogelijk om je kansen te vergroten om je eigen stulpje te bemachtigen. Dit artikel geeft tips hoe je als starter meer kans maakt op de huizenmarkt.

 

Sparen, sparen en nog eens sparen

Waarschijnlijk had je deze optie zelf ook wel kunnen bedenken, maar sparen is op dit moment het beste wat je kan doen als starter. Een groter startkapitaal zorgt ervoor dat je sneller een lening kan afsluiten bij een bank. De bank krijgt een positiever beeld van je financiële gezondheid en dit wil nog wel eens voordelig voor je uitpakken. Daarnaast moet je tegenwoordig ook veel geld zelf inleggen bij het kopen van een huis. Een mooi bedrag op je spaarrekening kan dus zeker geen kwaad.

 

Weet wat je wil

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe woning, is het belangrijk om goed na te denken wat je wilt. Zet je wensen en behoeften op papier, bekijk je financiële mogelijkheden en beslis wat je wil uitgeven aan de woning. Er is tegenwoordig weinig tijd om na te denken of je gaat bieden op het huis of niet. Zorg er daarom voor dat je alles al hebt voorbereid, voordat je een huis gaat bezichtigen.

 

Schakel een aankoopmakelaar in

Klopt, het inschakelen van een aankoopmakelaar kost veel geld. Maar het kan je kansen op de huizenmarkt aanzienlijk vergroten. Bepaal goed in welke regio je wilt gaan wonen en kies voor een lokale aankoopmakelaar. Zaandam is bijvoorbeeld een geliefde regio, hier komt een aankoopmakelaar goed van pas. Een aankoopmakelaar Koog aan de Zaan kun je ook inschakelen om je kansen op een woning in de Zaanstreek te vergroten.

 

Laat je niet uit het veld slaan

Afwijzingen zijn heel normaal als het gaat om het kopen van een huis. Laat je dan ook niet uit het veld slaan. Zorg voor veel bezichtigingen, ook als je weet dat je kansen niet heel groot zijn. Door veel huizen te bezichtigen weet je steeds beter waar je allemaal op moet letten. Je weet ook steeds beter welke vragen je moet stellen. Zo kun je een weloverwogen keuze maken of je het huis wil kopen of niet. Het is ten slotte de belangrijkste aankoop in je leven.

 

We hopen je zo vier handige tips te hebben gegeven voor als je starter bent en op zoek bent naar een huis. Laat je niet uit het veld slaan, jouw toekomstige paleisje is dichterbij dan je denkt.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button