Menu

Met geld geld maken

Met geld geld maken

Met geld geld maken

Door overwaarde van uw huis en uw spaargeld slim te investeren kan u met geld geld maken. Financieel onafhankelijk worden kan. Ik ga u uitleggen hoe u van wat geld meer geld kan maken.

U kan uw overwaarde contant maken door uw huis te delen met anderen. Bekenden of familie kopen zich in met een hypotheek. U ontvangt de totale overwaarde zodat u uw geld meer kan laten worden. Intrekken van anderen die u kent betekent dat u bijna zonder kosten kan investeren in vastgoed zodat u huizen kan verhuren.

Voorbeeld hoe je met geld geld kan maken

Oude situatie van verhuurhypotheek

Wij noemen een verhuurhypotheek een terminale financiering. U laat geldverstrekkers zonder risico profiteren van de overwaarde die u zelf heeft opgebouwd in het verleden. U vraagt namelijk aan een geldverstrekker geld omdat uw woning meer waard is dan uw huidige schuld op de woning. Geldverstrekker zegt ja en u betaald hiervoor  5% tot 6% rente per jaar. Stel u heeft € 250.000,- overwaarde en u wil deze contant maken om te investeren. U betaald 5,5% over € 250.000,-. Rente en aflossing bedraagt € 1419,- netto per maand.

Verder is het zo dat u deze kosten blijft betalen ook als de woning niet verhuurd wordt.

Dus u betaald per jaar een slordige € 17.000,-aan rente en aflossing om uw overwaarde te mogen gebruiken. Ook zijn er mogelijkheden om gedeeltelijk aflossingsvrij te nemen. Het blijft raar dat u zoveel geld moet betalen om aan uw eigen overwaarde te komen. Lex van de Straat van Lexwonen.nl doet het anders.

Meer geld maken via lexwonen.nl

Stel u heeft in het verleden een huis gekocht voor € 200.000,-. De hypotheekstand is nog € 150.000,- en de taxatiewaarde bedraagt € 500.000,-. U laat een bekende inkopen tot maximaal 4 personen. Ze trekken dan bij u in voor een bedrag van € 250.000,- want dat is de helft van de marktwaarde van uw huidige woning. Uw vrienden of familieleden die bij u intrekken krijgen dus via lexwonen.nl een hypotheek van € 250.000,-. Na de overdracht bij de notaris ontvangt u dus € 250.000,- welke u kan gebruiken voor investeringen zoals het kopen van woningen voor verhuur. Op deze wijze maak je van geld meer geld.

Geen maandelijkse kosten van geldverstrekkers die u geld lenen. Uw eigen hypotheek zullen wij ook over moeten sluiten omdat uw huidige bank niet toestaat dat u de woning gaat delen met familie. Al helemaal niet als u dat met meerdere personen doet.

Wat zijn de kosten als ik meer geld wil maken met eigen geld?

De kosten die u maakt hangt af van de situatie. Omdat u gaat oversluiten is het mogelijk dat u een boeterente moet betalen via de bank. Is de huidige rente lager dan de nieuwe rente die u gaat krijgen dan betaald u geen boete rente. Verder heeft u advieskosten en notariskosten. Houd rekening met een slordige € 6.000,- aan kosten. Heeft u een verhuurhypotheek dan heeft u ruim € 1400,- aan kosten elke maand.

Wel moeten we netjes rekenen want uw huidige hypotheek is niet meer aftrekbaar omdat u uw overwaarde niet gebruikt voor aflossen huidige woning. De kosten daarvan bedragen ongeveer € 135,- per maand. Verder gaan wij er ook vanuit dat uw nieuwe rente die u betaald op de huidige woning 1% hoger is. Dit kost u ook € 125,- per maand aan hogere lasten. Totaal heeft u in deze opzet dus € 260,- hogere maandlasten.

Betaald u geen boeterente omdat de hypotheekrente nu hoger is dan uw huidige hypotheekrente dan zijn de kosten lager. Per situatie moet je dit berekenen. Hoeveel geld u kan maken met dit geld dat weet u zelf wel, maar om maandelijks zoveel lasten te gaan betalen met een verhuurhypotheek is kansloos en gevaarlijk.

Wat zijn de risico’s als ik met geld meer geld wil maken

Er komt dus iemand bij u intrekken die u kent of die dezelfde aspiraties heeft. Gaat deze persoon de woning verlaten dan zal u ook de woning moeten verlaten en opzoek gaan naar een ander huis. De hypotheek past namelijk niet meer. Is er op dat moment overwaarde dan wordt ook deze overwaarde keurig verdeeld. U moet dus wel goede afspraken vooraf maken.

Verder is het zo dat iedereen voor 100% aansprakelijk is voor 100% van de hypotheekbetaling. Als de een niet betaald dan gaat de bank het bij een ander halen. Het lijkt mij logisch dat u weet wie er bij u intrekt.

Voorbeeld klant van lexwonen.nl die meer geld ging maken met broer

Carlo en  Anne uit Veenendaal hadden een overwaarde van € 250.000,- op hun woning. Samen met zijn partner konden ze € 310.000,- aan hypotheek krijgen gezien het inkomen, dus zonder de overwaarde. Broer van Carlo uit Deventer had € 150.000,- overwaarde en die kon samen met zijn partner € 450.000,- aan hypotheek krijgen gezien het inkomen. Beide stellen hadden ook wat spaargeld.

Samen hebben ze een ander huis gekocht van € 650.000,-. Beide stellen hebben 2 woningen gekocht die ze verhuren. Op deze wijze kan je met geld geld maken.

Reserveer de rente die je anders moest betalen

Omdat u geen verhuurhypotheek heeft betaald u ook geen rente en aflossing. Toch zou ik deze fictief aan u zelf betalen zodat u extra kan reserveren. Een stukje reserveren van de huuropbrengsten en een stukje reserveren van de fictieve rente die u aan uw zelf betaald betekent dat u na 10 jaar weer kan investeren in een woning. Op een goedkope wijze met geld geld maken kan door samen een ander huis te kopen of door intrekken van anderen in uw huis.

Met geld geld maken kan niet als u de massa achteraan loopt

Wil u meer geld maken van uw spaargeld dan is dat bijna onmogelijk als u iedereen achterna loopt. Loopt u iedereen achterna dan komt u onderweg bedrijven tegen die veel aan u willen verdienen. Ze verdienen aan u geld wat u zelf heeft opgebouwd zonder risico te lopen.

Uw eigen overwaarde gebruiken en langzaam uitbouwen. Het hoeven geen grote panden te zijn die u gaat verhuren. Doorgaans maken wij mee dat mensen van geld meer geld maken door te investeren in:

  1. Woningen
  2. Vakantiehuisjes
  3. Garageboxen
  4. Opslagruimte

Let op, een gemeubileerde woning levert meer huur op dan een kale woning. Het aankleden van een woning dient u zelf te doen. Ga niet online meubels kopen. Schapenvachten bijvoorbeeld moet u zelf uitzoeken en niet online kopen. Schapenvacht24.nl is een bedrijf dat vlees verkoopt op de markt. U kan daar maar ook in het pakhuis zelf schapenvacht uitzoeken. Soms kan u zelfs bij de aankoop van een woning de inboedel overnemen zonder te betalen. De slechtste inboedel gooit u wek en gaat u vervangen.

Voordelen aankoop woning met eigen geld

U heeft een woning gevonden en u wil een bod uitbrengen? Vraag Lexwonen.nl naar de prijs. Lex van de Straat gaat op onderzoek in kadaster en via NVM register via anderen naar de verkoop in de buurt. U kan gewoon al 20% tot soms 30% onder de vraagprijs kopen op dit moment. De verkoper heeft namelijk geen risico dat de verkoop niet door gaat. U kan een bod doen en erbij vertellen dat u volgende week al naar de notaris kan.

Let op, bij twijfel zou ik altijd een woning bouwkundig laten keuren. Kosten kan u niet gebruiken als u met geld geld wil maken.

Overdrachtsbelasting woningen

Let op, u betaald 10,4% (in 2023) aan overdrachtsbelasting. Deze belasting is verhoogd zodat er minder geĂŻnvesteerd wordt in huizen. Voor u maakt dat niet zo heel veel uit omdat u geen rente hoeft te betalen omdat u geen geld leent. Nee, u gebruikt uw eigen overwaarde zodat u meer geld kan maken met de juiste investering.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button