Menu

Onder voorbehoud van financiering

Onder voorbehoud van financiering

Onder voorbehoud van financiering

Een huis kopen onder voorbehoud van financiering is bijna onmogelijk. Het betekent dat je de koop kan ontbinden binnen een vooraf afgesproken termijn in de koopakte indien de hypotheek niet rond komt. Binnen 3 dagen na het tekenen van de koopakte mag je altijd ontbinden zonder opgave te doen van de reden, en daar ligt een wettig trucje die ik je zo ga uitleggen.

Fouten bij kopen onder voorbehoud van financiering

 1. Datum financieringsvoorbehoud is verstreken
 2. Lullige afwijzing met summiere tekst

Dit zijn de meest gemaakte fouten. De datum van het financieringsvoorbehoud is een onderdeel van de deal. Verkopers hebben ook afspraken i.v.m. de aankoop van hun woning. Laat je de datum van ontbindende voorwaarden verstrijken en de hypotheek is niet rond dan zit je vast aan een boete ter hoogte van 10% van de koopsom. Ook maken wij mee dat na het tekenen van de koopakte de klant wil ontbinden omdat hij een andere woning wil. Hij komt dan met een lullig documentje welke gemaakt wordt omdat koper plotseling reden opgeeft dat hij de hypotheek niet kan betalen. Dergelijke maffiapraktijken zijn tot nu toe nooit succesvol geweest. Persoonlijk meegemaakt dat klant ging scheiden terwijl het bedenktermijn al voorbij was. Hij kocht een huis onder voorbehoud van financiering. Een scheiding opvoeren is geen reden om de koop te ontbinden. Je dient de woning af te nemen en dan maar in de verkoop te zetten later.

Ik wil meer weten over het kopen met of zonder ontbindende voorwaarden en wat ik moet bieden.

 • Hidden
 • Ik wil graag dat u met mij contact opneemt.


  Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom koopt men onder voorbehoud van financiering ?

Huis kopen zonder ontbindende voorwaarden

Huis kopen zonder ontbindende voorwaarden

Vaak willen huizenkopers veiligheid inbouwen als ze een huis kopen. Het bod wordt dan gedaan onder voorbehoud van financiering. Het bedrag aan financieringsvoorbehoud moet lager liggen dan je bod als je kans wil maken. Dus koop je een woning voor € 500.000,- en heb je afgesproken dat de ontbindende voorwaarden op 1 april verlopen dan zal je VOOR 1 april bij de verkopend makelaar moeten ontbinden als de hypotheek niet rond komt.

Dus niet op 2 april ontbinden. Verteld uw adviseur of bank dat het er goed uit ziet? Hypotheek nog niet rond? Vraag tijdig voor het verstrijken van het financieringsvoorbehoud uitstel aan. Vergeet je het uitstel aan te vragen dan zit je vast aan de koop zoals besproken is in de getekende koopakte.

Onder voorbehoud van financiering kan je niet kopen

Omdat sinds 2020 de huizenmarkt uit zijn voegen springt is het kopen van een huis met voorbehoud van financiering kansloos. Verkopers willen zo snel als mogelijk hun eigen huis verkopen zonder allerlei obstakels. Ongeveer 75% van de huizenkopers doet sinds juni 2022 een bod zonder financieringsvoorbehoud.

Legitiem truckje om zonder voorbehoud van financiering te kopen

 1. Biedcertificaat met haalbaarheidscertificaat hypotheek aan verkoper leveren
 2. Hypotheek rondkrijgen binnen de 3 dagen bedenktijd

Op deze wijze wordt het kopen makkelijker gemaakt. Het is wel iets wat je zelf niet kan, ik leg het je uit.

Aan wie zou u uw woning verkopen?

Biedcertificaat inclusief haalbaarheidscertificaat hypotheek

Stel dat je zelf een huis in de verkoop zou doen. Aan wie zou u dan uw woning verkopen? Aan iemand die zo maar een hoger bod doet onder voorbehoud van financiering? Of aan iemand die een haalbaarheidscertificaat levert waarin staat vermeld dat acceptatie van de bank mogelijk is. Dus je maximale mogelijke hypotheek inclusief BKR onderzoek en woningwaarde onderzoek? Als je op deze wijze een huis koopt heb je veel meer kans ondanks dat je de woning koopt onder voorbehoud van financiering.

Hypotheek rondkrijgen binnen 3 dagen bedenktijd

Hypotheek binnen wettelijke 3 dagen bedenktijd regelen

Hypotheek binnen wettelijke 3 dagen bedenktijd regelen

Kopen zonder ontbindende voorwaarden

Koop niet onder voorbehoud van financiering maar regel de hypotheek binnen de 3 dagen bedenktijd. Of je nu met of zonder financieringsvoorbehoud een huis koopt, je hebt het recht de koop zonder opgave van reden te ontbinden binnen 3 dagen na het tekenen van de koopakte. Bedenktermijn gaat in de eerste dag na het tekenen van de koopakte, de dag van de tekenafspraak telt niet mee.

 1. koopakte getekend op maandag? Ontbinden voor donderdagavond 23.59 uur
 2. Koopakte getekend op dinsdag? Ontbinden voor vrijdagavond 23.59 uur

Valt er een weekend tussen dan is de berekening anders, wij gaan u dit eventueel later uitleggen. De truc is om de hypotheekaanvraag binnen de wettelijke bedenktijd van 3 dagen rond te krijgen.

Hoe hypotheek rondkrijgen binnen 3 dagen?

Zonder voorbehoud van financiering kopen en profiteren van de 3 dagen wettelijke bedenktijd inclusief haalbaarheidscertificaat hypotheek is de oplossing die lexwonen regelt. Je hebt 80% meer kans op de woning. Vaak hoef je dan niet niet meer zo hoog te overbieden omdat je de ontbindende voorwaarden hebt laten varen.

Hypotheek regelen binnen 3 dagen wettelijke bedenktijd dan juiste inventarisatie

Heb je de verkopend makelaar overtuigd dan ben je er nog niet. Waar vindt jij een bank die binnen 3 dagen de hypotheek rond krijgt. Zelf zal jij die niet vinden. Lexwonen heeft rechtstreekse lijntjes met acceptatiemedewerker van de juiste bank. Wat we doen is vooraf alles goed inventariseren als je niet met voorbehoud van financiering een bod doet. Lexwonen wil vooraf inzage hebben.

Alle aanvragers vooraf aanleveren:

 1. Werkgeversverklaring (of via uwv.nl het verzekeringsbericht zonder BSN nummer, staat onder het kopje arbeidsverleden)
 2. Salarisstrook
 3. Print screen van bkr alle aanvragers
 4. Overzicht overige betalingsverplichtingen
 5. Overzicht spaargeld
 6. Woningwaarde indicatie aan te kopen huis (via lexwonen)
 7. Overwaarde huidige woning en hypotheekstand indien u eigen woning heeft

Ga je een huis kopen dan zijn bovenstaande documenten belangrijk om vooraf te regelen. Eem telefoontje plegen met de mededeling dat je een huis hebt gezien en snel wil kopen werkt niet. Lexwonen heeft veel hypotheekdossiers die onder voorbehoud van financiering en zonder ontbindende voorwaarden zijn geregeld. Inventarisatie moet kloppen. Het achteraf verzamelen van hypotheekdocumenten is kansloos.

Ik heb heb woning op het oog, hoe verder?

Wel of geen woning op het oog? Wij gaan eerste inventariseren. Daarna gaan we jouw bod samen bepalen. Indien het huis zonder financieringsvoorbehoud is gekocht gaan we een paar dagen voordat je de koopakte gaat tekenen het rentevoorstel van de bank opvragen ( klanten noemen dit een offerte). Dit rentevoorstel wordt getekend voordat de koopakte getekend wordt. Op de dag dat u de koopakte tekent willen wij deze ook ontvangen in pdf. Vervolgens gaan wij alle benodigde documenten uploaden naar de bank(via HDN).

Normaal gesproken ontvangen wij binnen 3 dagen een akkoord. Hypotheek heb je dan ontvangen binnen de 3 dagen wettelijke bedenktijd. Eigenlijk makkelijk een huis gekocht en dat zonder financieringsvoorbehoud. Onder voorbehoud van financiering kopen hoeft niet veiliger te zijn als je de juiste methode maar toepast. Samen met het biedcertificaat en haalbaarheidscertificaat  hypotheek is het kopen van een woning onder voorbehoud van financiering of zonder ontbindende voorwaarden makkelijk

Als de bank te laat is

Soms gebeurd het dat een bank de hypotheek niet rond krijgt binnen de 3 dagen wettelijke bedenktijd.  Denk aan Corona en personeelstekorten van tijd tot tijd. Wij proberen u zo goed als mogelijk vooraf te informeren. Dreigt een bank het niet te redden dan ontbinden wij of u de koop binnen de wettelijke bedenktijd.

Maak ik kosten als de koop niet door gaat?

Aan lexwonen heeft u geen kosten als onverhoopt de hypotheek niet doorgaat buiten u schuld om. Taxatiekosten heeft u al wel betaald en deze zijn uiteraard voor uw eigen rekening.

Wat zij de mogelijkheden van taxaties en wat zijn de prijzen?

Koopt u met voorbehoud van financiering of zonder voorbehouden? U heeft altijd een taxatierapport nodig. Er zijn echter 2 mogelijkheden.

 1. Desktop taxatie (niet duur)
 2. Calcasa nog geen € 100,-
 3. Taxateur ongeveer € 600,- tot € 750,-.

Heeft u eigen geld of overwaarde wat u wil gebruiken? Uw hypotheekaanvraag wordt dan lager dan de waarde van de woning. In dat geval is een Calcasa rapport of een desktop taxatie voldoende. Deze taxaties houden de woningwaarde altijd lager aan. De taxateur is namelijk niet in de woning geweest. Koop je zonder ontbindende voorwaarden dan hebben wij binnen 4 uur een taxatierapport.

Moet er een taxateur naar de woning toe dan willen wij graag dat ruim voor het tekenen van de koopakte de taxatie klaar is.

Indien gekocht wordt onder voorbehoud van financiering taxatie minder belangrijk

Koop je een woning onder voorbehoud van financiering dan is de snelheid van een taxatie minder belangrijk. Ook hiervoor gebruiken wij dan een andere hypotheekverstrekker. Je krijgt dan een akkoord op de financiering onder voorbehoud dat taxatie er wel is ruim voor de overdracht.

Wel of geen voorbehoud van financiering

Ga je een huis kopen en wil je niet direct de ene nota naar de andere nota ontvangen. Lexwonen helpt jou met aankoop en ontbindende voorwaarden. Het is net wat u wilt. Neem gerust contact op ruim voordat u een huis gaat kopen. Even snel een bod uitbrengen onder voorbehoud van financiering of zonder ontbindende voorwaarden kunnen wij niet.

 

Kan ik zonder voorbehoud van financiering een woning kopen en hoe zit het dan met de 10% boete bij nalatigheid?

Ja je kan zonder voorbehoud van financiering een woning kopen als je de woning binnen de wettelijke 3 dagen bedenktijd regelt. Wettelijke bedenktijd gaat in daags na ondertekening van de koopakte. Door binnen deze 3 dagen bedenktijd een hypotheekakkoord te krijgen kan je zonder ontbindende voorwaarden kopen. Mocht het hypotheekakkoord binnen deze 3 dagen niet rond zijn dan kan u kosteloos de overeenkomst schriftelijk opzeggen. Suggestie: Lees alles over ontbindende voorwaarden en haalbaarheidscertificaat in deze blog.

Moet ik nu met of zonder voorbehoud van financiering een huis kopen en waarom is uw voorstel een goed alternatief in de huidige woningmarkt

U moet dat doen waar u zich zelf goed bij voelt. Het kopen onder voorbehoud van financiering of zonder ontbindende voorwaarden maakt voor ons niet uit. Wij zorgen in alle gevallen voor een biedcertificaat met een haalbaarheidstoets hypotheek. In alle gevallen wordt onderbouwt waarom u de geschikte persoon bent voor de woning. Wij baseren alle verhalen uitsluitend aan de hand van onze eigen dossiers en ervaringen. Huizenprijzen zijn hoog maar door de juiste vastlegging van de hoogte van financieringsvoorbehoud heeft u een betere uitgangspositie.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Alles wat je over het plaatsen van spouwmuren wil weten

Lees meer
Call Now Button