Menu

Onterechte BKR

Onterechte BKR

Onterechte BKR

Heeft u een onterechte BKR registratie opgelopen? Of de registratie nu wel of niet terecht is, de Hoge Raad heeft eind 2021 een belangrijke uitspraak gedaan waardoor veel mensen toch een huis kunnen kopen. Veel mensen met een negatieve BKR A1 of A2 kennen deze uitspaak niet en missen dus de kans op verwijderen van bkr. Lees hier alles over onjuiste BKR codering door uw situatie.

Onterechte bkr registratie hoe nu verder?

Een onterechte bkr is altijd een welles nietes spelletje. Gaat u dit aanvechten dan maakt u over het algemeen weinig kans. De Hoge Raad heeft onlangs echter een belangrijke handreiking gedaan voor een grote groep mensen. Het dring tot velen niet door maar lees de mogelijkheden.

  1. Heeft u de achterstand en het krediet terug betaald?
  2. Bent u bereikbaar geweest en heeft u actief meegewerkt aan een oplossing?
  3. Heeft u een stabiele financi√ęle situatie en kan u dat aantonen?
  4. Ging het om een bescheiden bedrag?

De bkr registratie zal best wel terecht zijn geweest. De vraag is echter of de straf van geen huis kunnen kopen wel passend is in uw specifieke situatie. Lees verder en vul eerst uw situatie in, direct antwoord.

BKR registratie verwijderen via Lexwonen

  • Hidden
  • Check uw mogelijkheid op verwijderen van BKR


    Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onjuiste BKR en de beginselen van Proportionaliteit

Proportionaliteit geeft mogelijkheid

Proportionaliteit geeft mogelijkheid

Een onterechte BKR codering bestaat meestal niet. Pakt een BKR echter dermate zwaar uit voor een huizenkoper en is deze onterecht omdat betrokkene er alles aan heeft gedaan om krediet af te lossen. Heeft de betrokkene verder geen narigheid in BKR of elders en heeft de betrokkene een gezonde financi√ęle situatie nu? Onterecht kan u dan geen huis kopen en is de kans groot dat u wel een huis kan kopen nadat Lexwonen u helpt. De beginselen van Proportionaliteit spreken in uw voordeel.

Terechte BKR maar onevenredig t.o.v. het doel betrokkene

Zwaarwegende omstandigheden

Zwaarwegende omstandigheden

Proportionaliteit betekent dat er een redelijke verhouding moet zijn tussen het doel en het ingezette middel. Het doel van de kredietverstrekker is om er voor te zorgen dat u en andere kredietbeschermers beschermd worden tegen overkreditering en tegen schulden die niet worden terug betaald. Maar als u nu die achterstand samen met de kredietverstrekker heeft opgelost in een redelijk termijn, en als uw huidige financi√ęle situatie nu stabiel is? Is dan het doel van die codering terecht?¬† Is de verhouding niet helemaal zoek?

Stel nu dat u een krediet nodig heeft voor een auto? De kans is groot dat de bkr blijft staan, u gaat maar op de fiets. Stel nu dat de auto belangrijk voor u is omdat u uw zieke terminale schoonmoeder moet verzorgen? U voelt het al aan, op dat moment is de verhouding van het doel en het middel scheef. Zwaarwegende omstandigheden maken van een terechte bkr een onterechte BKR. Het ingezette doel schaad op dat moment. Elke BKR situatie is anders. BKR verwijdering zal plaatsvinden.

Ik hoor u nu denken dat gaat makkelijk zo. Let op, ben altijd eerlijk en vertel lexwonen alles. Het heeft geen zin om te liegen of zelfs om een komma te verplaatsen. U valt door de mand. Overal zullen verklaringen en documenten voor moeten komen. Lexwonen werkt al jaren met dit probleem omdat wij wekelijks tegen onterechte BKR coderingen aanlopen. Herkent u zich in de verhalen hierboven omtrent terechte bkr die dus feitelijk onterecht is? Neem contact met ons op.

Voorbeeld onterechte BKR

Max en Fleur zijn gehuwd en hebben een huurwoning. Max wil een woning kopen echter hij loopt tegen een BKR aan omdat hij in 2019, toen hij nog vrijgezel was, een betalingsachterstand had. De achterstand heeft hij binnen een jaar ingelopen. Helaas heeft hij een A1 codering. Deze verdwijnt pas na 5 jaar. Omdat Max snel de achterstand heeft afgelost en mee heeft gewerkt aan het probleem, en mede door het feit dat ze nu een woning kunnen kopen, heeft er voor gezorgd dat de bkr die wel juist was op dit moment bestempeld kan worden als een onterechte bkr. De bkr verwijderen werd een succes.

Kansloze missie

Dolf heeft in 2017 een A2 opgelopen. Dolf was boos en heeft niet meegewerkt aan een regeling. In 2021 was alles afgelost en Dolf dacht te kunnen kopen. Helaas, op het moment dat de laatste cent betaald is heb je met een wachttijd te maken van 5 jaar. Krijgen wij klanten die dus niet meegewerkt hebben aan het oplossen dan gaan wij deze groep niet helpen. De kans is klein en het kost u geld.

Kan ik een onterechte bkr verwijderen ?

Vaak is een bkr codering terecht maar de uitspraak van de Hoge Raad biedt u perspectief. Pakt een BKR zwaar voor u uit dan kan de terechte bkr worden omgezet naar een onterechte bkr. Dat betekent dat deze snel zal verwijderen. Vraag ons hoe wij dat regelen.

Ik heb een onterechte bkr en ik wil een huis kopen wat moet ik nu allemaal regelen zodat de bkr verwijderd wordt?

Zo maar een bkr verwijderen kan niet. U zal tot de doelgroep moeten behoren die er alles aan heeft gedaan om de terechte bkr af te lossen c.q. mee te werken. Verder moet u op dit moment een stabiele financi√ęle situatie hebben. Vervolgens gaan wij aantonen dat het doel van de codering onevenredig is met uw doel, namelijk een huis kopen. Alles overwegende zal dit vaak voldoende zijn om bkr te verwijderen. Alles moet kloppen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Groningen

Lees meer
Call Now Button