Menu

Oud huis kopen

Update 10 april 2023

Een oud huis kopen heeft karakter en authentieke kenmerken. Zelf een authentiek huis opknappen en herstellen? Bereken eerst voor hoeveel geld u kan lenen met maximaal 4 personen.

Bereken hypotheek met maximaal 4 personen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Ik wil GRATIS het Whitepaper “Huis kopen samen met familie of vrienden tot 4 personen“ ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Oud huis kopen

Oud huis kopen

Oud huis opknappen

Een oude woning kopen als u te weinig inkomen heeft ligt voor de hand. Let op dat u alle herstelwerkzaamheden wel kan ophoesten. 

  • Laat de oude woning bouwkundig keuren
  • Vraag of de grenzen kloppen
  • Alleen woonbestemming mogelijk

Pas op! Vaak kijken mensen naar oude woningen die een agrarische bestemming hebben. Dit is onmogelijk. Ook niet indien gedogen door de gemeente. Zelfs niet als de Gemeente zegt dat bestemmingsplan gewijzigd wordt. Recreatiewoning is ook niet toegestaan.

Staat de woning op eigen grond

Vroeger gebeurde het nog wel eens dat men niet zo nauwkeurig keek. Ook door het verkopen van grond kan het zijn dat u denkt dat u meer koopt dan uw denkt. Vraag kadaster gegevens op. Vraag de verkopend makelaar alles over de woning.

Authentiek huis kopen met karakter

Een oud huis kopen en zelf opknappen vergt kennis. Houdt er rekening mee dat het restaureren kan tegenvallen. Een bouwkundig rapport bevat ook cijfers over het herstellen in de toekomst op termijn. Dit kan tegenvallen omdat u zaken tegenkomt die n.a.v. herstelwerkzaamheden ontstaan. Wees er van bewust dat u risico’s neemt met een oudere karakteristieke woning.

Eigen geld of bouwdepot

Een oud huis zelf opknappen heeft natuurlijk wel wat. Het voordeel is dat u deze woning vaak kan kopen zonder eigen geld in de hypotheek.

Deel de kosten-Kopen met ouders

Wordt alles toch te duur? Wellicht is een huis kopen met ouders of kennissen een idee.

Oud huis kopen en taxatie

Let op! Koopt u een ouder huis met al die karakteristieke kenmerken helemaal geweldig! Staat er in het taxatierapport vermeld dat er meer dan 10% achterstallig onderhoud is, de bank vraagt dan om bouwkundige keuring.

Bank wil weten hoe u dit gaat betalen. Is dat geld er niet dan zal u dit huis niet kunnen kopen. Bel ons gerust om meer informatie over het kopen van een huis. Wilt u meer weten over de werkzaamheden van Lex Wonen? Kijk dan even op de homepage.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button