Menu

Overdrachtsdatum en verhuizen

Overdrachtsdatum en verhuizing

Overdrachtsdatum en verhuizing

Overdrachtsdatum en verhuizen, eigenlijk zou dit geen probleem mogen geven maar het gebeurt regelmatig dat het verhuizen tegen valt qua tijd. Hieronder enkele zaken waar u aan moet denken.

U heeft hulptroepen die u helpen verhuizen.

Let op!! Als u 4 of 5 mensen heeft die u u willen helpen met verhuizen houdt er dan rekening mee dat minimaal 35% afvalt. Hebt u dus twee mensen dan wordt het een lastig verhaal. U moet echter wel op tijd uw huurwoning of koopwoning uit want de volgende bewoners staan ook te dringen.  Bezuinig niet door uw huurwoning snel op te zeggen, houd hem desnoods een maand langer.

Oude huis leeg laten halen

Moet u de oude woning uit en heeft u de oude spullen niet meer nodig? Jos de Keizer van Kringloop Veenendaal. Landelijk werkt Jos en geeft u spullen een tweede kans. \Binnen een dag is uw woning leeg.

Klussen loopt uit.

Regelmatig gebeurt het dat u tijdens het klussen nog meerdere klusjes tegenkomt. Om het goedkoop te houden heeft u kennissen en vrienden die deze klus kunnen klaren. Maar kunnen deze vrienden ook vandaag die onvoorziene klusjes klaren. Zorg er in ieder geval voor dat u voor uw verhuisspullen indien noodzakelijk een alternatief heeft.

Ziekte klussers

Klusziekte of echt ziek, ik maak regelmatig mee dat de beloofde klussers ” ziek ” zijn. Als je dit alles leest denk je misschien waar gaat het hierover. Helemaal gelijk! Maar neem van mij aan dat het in de stress zitten door ziekte van helpers een ramp kan zijn. De in de koopakte vermelde datum komt dichterbij en deze zal 99 van de 100 keer niet worden verschoven, er hangen vaak meerdere transactie aan vast. De huurbaas van uw oude woning zal ook niet schuiven want huurders staan vandaag de dag al ruim van tevoren aan de deur te kloppen. Er staat namelijk geen huurwoning leeg.

Redelijk termijn.

Uiteraard is het ook afhankelijk of u een appartement koopt of een groot huis maar ik raad u aan om altijd enkele weken speling te nemen i.v.m. onvoorziene omstandigheden.

Meer info over ontbindende voorwaarden-koopaktes en hypotheek?

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button