Menu

Overwaarde gebruiken voor tweede huis

Overwaarde gebruiken voor tweede huis

Overwaarde gebruiken voor tweede huis

Zoek jij een tweede huis of vakantiewoning? Slim je overwaarde gebruiken om tweede huis te kopen. Super lage hypotheekrente zorgt voor lagere maandlasten. Winst op huidige woning gebruiken voor vakantiehuis of tweede woning.

Tweede huis kopen met overwaarde

Een recreatiewoning of tweede woning kopen gaat prima met de overwaarde die je de laatste jaren hebt opgebouwd. Je kan samen met je partner een tweede woning kopen maar ook met anderen. Samen met vrienden, ouders of bekenden een tweede huis kopen. Je kan zelfs met 4 personen een vakantiehuis kopen.

Bereken voor hoeveel geld jij maximaal een tweede huis kan kopen en ontvang de extra maandlasten.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recreatiewoning financieren

Recreatiewoning financieren

Gebruik overwaarde valt in box 3

Stel je hebt een hypotheek van € 250.000,- en de woningwaarde bedraagt € 500.000,-. Winst op het huis van € 250.000,- kan je dan opnemen voor een tweede woning ook wel recreatiewoning genoemd. Het gebruik van de overwaarde van je huidige woning wordt meestal een aflossingsvrije hypotheek.

Dat tweede huis kost je dan ongeveer € 375,- tot € 415,- per maand. Deze hypotheekrente is dus niet aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Heb jij een koophuis gezien en wil jij weten hoeveel je kan lenen? Bereken hypotheek.

Overwaarde opnemen voor tweede woning

Zin in een tweede huis voor ontspanning of om te verhuren? Er zijn veel mogelijkheden. Waarom zou je een duurdere verhuurhypotheek nemen als je zelf het geld van je huis op de plank hebt liggen. Bereken voor hoeveel geld je een tweede huis kan kopen met je eigen overwaarde en ontvang de maandlasten.

Tweede huis financieren met spaargeld en overwaarde

Een vakantiehuis financieren met gedeeltelijk eigen geld is helemaal mooi. Meer eigen inleg betekend lagere hypotheekschuld. Goedkoper verblijven in je tweede woning.

Eigen recreatiewoning verhuren kan

Huurinkomsten van deze woningen vallen in box 3. Er hoeft dus geen inkomstenbelasting uit bo1 verrekend te worden. Meer weten over lucratief verhuren, recreatief wonen in een geweldige woning? Neem contact op met lexwonen.nl.

Hoe kan ik de overwaarde gebruiken voor een tweede huis of vakantiewoning?

De overwaarde kan je opnemen indien de huidige hypotheek en het deel van de overwaarde past op je inkomen. Omdat de hypotheekrente laag is zijn de extra hypotheeklasten ook laag. Bereken snel hoeveel je kan benutten voor een recreatiewoning.

Ik heb een tweede huis op het oog voor tijdelijke bewoning of verhuur. Waar moet ik nu beginnen met de zoektocht?

Bereken op deze pagina hoeveel je kan lenen en check de bkr en overige betalingsverplichtingen. Geef ons ook de woning door die u wil financieren met overwaarde van de huidige woning.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button