Menu

Overwaarde investeren

Overwaarde investeren

Overwaarde investeren

Steeds vaker gaan huizenbezitters de overwaarde investeren in tweede huis, Camper, Caravan of zelfs in een vakantiepotje. Sinds Corona en de absurde overwaarde die iedereen eigenlijk heeft is het mogelijk om een investering te doen voor je vrije tijd.

Mensen hebben steeds meer behoefte aan vakanties en tijdelijke uitstapjes sinds de Corona tijd. Het ontvluchten van de drukte en meer de rust opzoeken. Winst van je eigen huis kan je gebruiken om fijner te leven. Heb jij te weinig overwaarde? Denk dan eens na om samen met je ouders, vrienden of overige familieleden de overwaarde te investeren.  Bereken eens voor hoeveel geld je kan investeren door je overwaarde en lees verder hoe we dat doen.

Bereken hoeveel u maximaal kan investeren met overwaarde

  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Overwaarde investeren, hoe dan?

Overwaarde herinvesteren

Overwaarde herinvesteren

Door de woningtekorten zijn huizenprijzen omhoog geschoten. Iedereen denkt lekker, maar wat heb ik daar aan? Ik kan daar toch niets mee? Wellicht heeft u gelijk als u zo tevreden bent en op deze wijze nog jaren wil doorleven. Echter sinds de Coronaperiode merken wij dat steeds meer mensen ons bellen voor een tweede huis of camper. Wat zijn de mogelijkheden. Is er voldoende inkomen en is er overwaarde op het huis? Investeren in een Camper, Caravan of stacaravan in binnen-of buitenland is mogelijk.

Overwaarde investeren met anderen 

Heb jij te weinig overwaarde waardoor een investering lastig is? Overweeg te investeren samen met anderen zodat er voldoende geld is. Je kan je vakantiehuis gebruiken voor eigen gebruik en of voor de verhuur. Overwaarde investeren is interessant voor iedereen.

Verhuren van je investering kan

Overwaarde opnemen

Overwaarde opnemen

Overwaarde investeren en vervolgens verhuren van je investering kan. Wil jij niet opgescheept zitten met talloze regels van banken en maatschappijen i.v.m. verhuur tweede huis, Camper of caravan? Gewoon kunnen doen en laten wat je wil met je vakantiehuis? Zorg dan dat je tweede woning vrij is van hypotheek. Dat kan door slim met je eerste huis de overwaarde te gebruiken. Hier wat voorbeelden van Lexwonen.

Twee broers uit Rhenen investeerde met overwaarde

Luuk en Peter, twee broers uit Rhenen hadden wat overwaarde op hun huidige woning. Peter had € 45.000,- overwaarde en Luuk had € 65.000,- overwaarde. Beiden willen vaker weg uit de drukte en het vakantiegevoel vaker meemaken. Ze twijfelden tussen een Camper en vakantiehuisje aan zee. Uiteindelijk hebben ze een vakantiehuis, tweede huis gekocht op de camping in Noordwijk. Binnen 1 uur aan zee en heerlijk vertoeven. Het was mogelijk omdat de aanvullende hypotheek paste op hun inkomen. De overwaarde was aanwezig. Overwaarde investeren betekend dat je van het stukje nieuwe hypotheek de hypotheekrente niet mag aftrekken van de inkomstenbelasting.

Overwaarde opnemen dan voldoende overwaarde en inkomen

Het is logisch dat er voldoende overwaarde op je eigen woning moet zijn als je wil investeren in vastgoed of andere goederen. Verder moet de hypotheek passen op het huidige inkomen. Voorbeeld van Marjan uit Amerongen. Marjan had € 150.000 hypotheek op een woning terwijl de marktwaarde € 475.000,= bedraagt. Op inkomen kon Marjan € 200.000,- hypotheek krijgen. Eigenlijk wilde Marjan de gehele overwaarde investeren maar dat lukte niet. Haar totale hypotheek mocht niet meer bedragen dan € 200.000,-. Een investering van € 50.000,- was maximaal haalbaar. Samen met een vriendin hebben ze hun financiering opgelost. Beide vriendinnen hebben hun overwaarde gebruikt voor vakantiehuis in Zeeland.

Vakantiehuis door overwaarde eigen woning 4 personen

Lexwonen heeft zelfs de overwaarde van 4 vrienden geregeld voor de aankoop en investering in een vakantiehuis. In vakantiehuis investeren gaf voor hun 3 grote voordelen.

  1. Vrijetijd en de rust benutten wanneer jij wil
  2. Tijdelijk verhuren in periode dat niemand er heen wil
  3. Als je regelmatig thuiswerk doet is dit helemaal geweldig

Let op, je kan bij iedereen de overwaarde ophalen maar je zal zien dat iedereen een andere investering doet. De notaris is belangrijk in deze i.v.m. eigendom. Vraag lexwonen naar de mogelijkheden van het herinvesteren van overwaarde in vastgoed.

Overwaarde gebruiken voor vakanties

Overwaarde gebruiken

Overwaarde gebruiken

Sinds de Coronaperiode hebben mensen meer behoefte op op vakantie te gaan. Steeds vaker gaat men 2 keer per jaar op vakantie. Tegenwoordig zijn er veel wensen om vaker met vakantie te gaan. Zomervakantie, Kerst, Pinksteren en Pasen en voorjaarsvakantie. Linda uit Heerlen wilde een pot van € 100.000,- voor aanvullende vakantie. Linda wil investeren in haar eigen vakantiegeluk en niet in vastgoed. Ze gaat nu 5 keer per jaar er tussenuit. Soms even 5 dagen weg, soms een week op vakantie en soms 2 weken vakantie. Linda pakt voor elke vakantie € 1000,- uit haar vakantiepotje welke ze heeft gecreëerd door overwaarde op te nemen. Op deze wijze kan ze 20 jaar lang extra op vakantie. Overwaarde gebruiken betekend heerlijk leven.

Waar moet je op letten met overwaarde opnemen 

Let op, ga jij je overwaarde opnemen en investeren dan krijg je dus een aanvullend deel hypotheek. Ben jij jonger dan 57 jaar dan gaan banken en kredietverstrekker zonder meer akkoord. Loopt de rentevast periode af en ben jij ouder dan 57 jaar? Je zal een groot gedeelte van de hypotheek moeten aflossen. Vraag lexwonen om meer info.

Waar moet ik opletten als ik mijn overwaarde wil gebruiken en wat als de overwaarde te laag is om te herinvesteren?

Laat ons de overwaarde berekenen en wat er maximaal kan gezien jullie inkomen. Let op dat als de rentevast periode verloopt na je 57e jaar dat de hypotheek op inkomen nog moet passen. Indien dit niet lukt dan moet je tegen die tijd een groot deel aflossen. Is de overwaarde te laag dan is het ook mogelijk om met anderen te herinvesteren. Denk eens aan vrienden, ouders en andere familieleden.

Wij willen graag de overwaarde gebruiken voor een Camper, tweede huis of Caravan, wij hebben wat op het oog hoe nu verder?

Advies is om snel een berekening te maken in deze blog. Je ontvangt direct een berekening onder voorbehoud. Let op, zijn er kredieten in de bkr dan kan je minder lenen. Wij vertellen jullie hoe nu verder te gaan.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Alles wat je over het plaatsen van spouwmuren wil weten

Lees meer
Call Now Button