Menu

Samenwonen en samen een huis kopen

Samenwonen en samen een huis kopen zijn grote stappen in een relatie. Het besluit om samen te gaan wonen en een huis te kopen, is een belangrijke beslissing die veel overleg en communicatie vereist. Er zijn veel factoren om in overweging te nemen voordat je deze stap zet, zoals financi√ęle verantwoordelijkheden, levensstijlen en toekomstplannen.

Financieren van samenwonen en een huis kopen

Een van de belangrijkste overwegingen bij het kopen van een huis samen is de financiering. Het is belangrijk om te beslissen wie de huisgenoten zullen zijn en hoe de kosten zullen worden gedeeld. Dit kan vari√ęren van een gelijke verdeling van de kosten tot een situatie waarin √©√©n persoon de meerderheid van de kosten betaalt. Het is ook belangrijk om te beslissen hoe de hypotheek zal worden afbetaald en wie verantwoordelijk is voor de betaling ervan. Bereken eens voor hoeveel geld jullie samen kunnen lenen en wat je zou moeten bieden.

Bereken hypotheek met maximaal 4 personen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Ik wil GRATIS het Whitepaper “Huis kopen samen met familie of vrienden tot 4 personen“ ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Samenwonen en samen een huis kopen

Samenwonen en samen een huis kopen

Samen huis kopen en het onderhoud

Een andere belangrijke overweging is hoe de levensstijlen van de huisgenoten overeenkomen. Het is belangrijk om te beslissen hoe de verantwoordelijkheden voor het onderhoud van het huis zullen worden verdeeld en hoe de ruimte zal worden gedeeld. Dit kan vari√ęren van een situatie waarin alles gelijk verdeeld is tot een situatie waarin √©√©n persoon meer verantwoordelijk is voor het onderhoud van het huis.

Het is ook belangrijk om te beslissen hoe de toekomstplannen van de huisgenoten overeenkomen. Dit kan vari√ęren van plannen om kinderen te krijgen tot plannen om te reizen of te verhuizen. Het is belangrijk om te beslissen hoe deze plannen zullen worden aangepakt en hoe de beslissingen zullen worden genomen. De betalingen van de hypotheek van jullie samen mag nooit in gevaar komen.

In het algemeen is samenwonen en samen een huis kopen een grote stap in een relatie die veel overleg en communicatie vereist. Het is belangrijk om te beslissen hoe de financiering, levensstijlen en toekomstplannen van de huisgenoten overeenkomen voordat men deze stap zet. Door goed na te denken over deze factoren en open en eerlijk te communiceren, kan een sterk fundament worden gelegd voor een succesvolle samenwoning en gezamenlijk eigendom van een huis.

Als samenwonen en samen een huis kopen niet lukt?

Is het niet mogelijk om samen een hypotheek af te sluiten en te gaan samenwonen? Woningen zijn erg duur en dat is begrijpelijk. Via Lexwonen is het mogelijk om een hypotheek van ouders met eigen kind af te sluiten. Dit kan tot 4 personen. Dus dan wel samenwonen met ouders en partner en allen in 1 hypotheek.

 
Wij willen gaan samenwonen en samen een huis kopen, waar moeten wij op letten?

Ga eerst via deze website jullie maximale hypotheek berekenen en vraag gerust wat je zou moeten bieden op die woning. Lees verder alles in deze blog.

Hebben wij recht op allerlei kortingen omdat wij starters zijn op de woningmarkt?

Zijn jullie starters en jonger dan 35 jaar dan kan dat wel tot ‚ā¨ 10.000,- aan eigen geld schelen. Verder regelen wij hypotheken voor starters die gaan samenwonen voor slechts ‚ā¨ 995,-.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button