Menu

Slim aankopen: hoe een makelaar helpt bij aankoop zonder eigen geld

Vooral starters hebben veel moeite om een huis te kopen, omdat het ze ontbreekt aan eigen geld. Een makelaar in Amstelveen kan daarbij helpen. Makelaars weten namelijk hoe je een huis koopt, zonder dat je daarvoor eigen geld uitgeeft. Ze kennen de woningen die hiervoor in aanmerking komen, en weten aan welke eventuele regels je moet voldoen.

Wist je dat je met de hulp van een makelaar helemaal zonder eigen geld een huis kan kopen? En dan bedoelen we niet dat je hulp krijgt van een broer of zus of van je ouders. In die gevallen heb je namelijk nog veel meer mogelijkheden. Zij kunnen je helpen om het huis te kopen, in combinatie met een hypotheek bij de bank. Wij bedoelen de mogelijkheid waarbij je het helemaal zelf doet.

Zonder eigen geld een huis kopen

Vraag de makelaar in Amstelveen naar de mogelijkheden om een huis te kopen zonder eigen geld en ze kunnen je er goed mee helpen. Zij weten wat ervoor nodig is om dit voor elkaar te krijgen.

Je kunt een huis kopen zonder eigen geld als de marktwaarde hoger is dan de koopsom die je betaalt. Dus koop je een huis voor €300.000? Als de marktwaarde €325.000 bedraagt is er ruimte in de financiering. Je mag namelijk 100% van de marktwaarde van een woning financieren. Op die manier gebruik je het verschil tussen de koopsom en de marktwaarde om bijvoorbeeld de kosten koper te betalen. Zo heb je er geen eigen geld voor nodig.

Een makelaar kan je helpen

Een makelaar in Amstelveen kan je helpen met een dergelijke constructie. Makelaars weten dat je maximaal 100% van de marktwaarde mag financieren. Ze weten aan de andere kant ook dat je soms een koopsom betaalt die lager is dan dat bedrag. Op die manier ontstaat er ruimte, die je kunt gebruiken.

Tip: heb je een broer of zus die je wil en kan helpen? Of kunnen je ouders helpen met de aankoop? Dan heb je nog veel meer mogelijkheden om een huis te kopen zonder eigen geld. Makelaars kunnen je ook daarover veel meer vertellen.

Dus schakel je een makelaar in om het huis te kopen waar je van droomt? Diegene kan je helpen om de woning te vinden, om die te bezichtigen en om de financiering op een slimme manier te regelen. Zo zorg je er ook zonder eigen geld voor dat je toch een mooi huis kan kopen.

De makelaar en de financiering

Makelaars werken over het algemeen goed samen met hypotheekadviseurs en soms zelfs met de hypotheekverstrekkers. Bovendien kennen ze de mogelijkheden, bijvoorbeeld bij een hogere (getaxeerde) marktwaarde dan de koopsom. Online vind je de makelaars die de woningen kennen waarbij je hierop de meeste kans hebt. Zo kunnen ze je precies vertellen op welke woning je een bod moet doen om die zonder eigen geld te kopen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button