Menu

Starter opzoek naar een woning?

Starters op zoek naar woningen

Als starter op zoek maar een woning valt niet mee. Veel zaken moet u tegenwoordig uitzoeken. Bereken eerst uw maximale hypotheek.

  • Hidden
  • Velden met een * verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Starter op zoek naar een woning

Starter op zoek naar een woning

Kadastraal

Alles lijkt complex maar onze ervaring kan u reuze helpen. Kadastraal onderzoek in uw regio is belangrijk. Uiteraard gaat het er ook om hoe uw woning er uit ziet van binnen en buiten. Is hij goed onderhouden? Waarom is dezelfde woning van de buren vorig jaar zo goedkoop verkocht? Wij zoeken het uit.

Max hypotheek en roodstand

Het berekenen van uw maximale hypotheek weten we binnen 10 seconden maar het is ook van belang of u nog leningen, kredieten of zelfs roodstand mogelijkheden heeft van meer dan € 250,00 op diverse betaalrekeningen. Stel u mag samen op diverse rekeningen totaal € 750,-  rood staan en u heeft een creditcard waar u € 1000,-  rood mag staan. U ontvangt daardoor een kleine € 8000,- minder aan hypotheek.

Stel u heeft een woning aangekocht en gaat vervolgens de hypotheekofferte aanvragen? Alles komt naar boven dus u moet binnen  gestelde termijn van ontbindende voorwaarden snel orde op zaken stellen. Al staat u € 2000,- positief, de mogelijkheid op roodstand telt bij de hypotheek. Mocht u inderdaad roodstand hebben en gaat dit inlossen dan wil de bank ook weten hoe u aan dat geld komt. Voorkomen is beter dan genezen!

Uw risico’s

Met name als starter is het heel belangrijk dat u vanaf dag 1 weet welke risico’s u loopt v.w.b. de betaalbaarheid van de hypotheeklasten bij ziekte, arbeidsongeschiktheid en WW. U moet weten hoeveel tekort u heeft en/of dat de lasten nog betaalbaar zijn. Of u dat wil oplossen is even niet van belang. U moet er van op de hoogte zijn.

U kan ons 6 dagen per week hiervoor bereiken vanaf 06.30 uur tot 21.30 uur, op zondag alleen bij dringende zaken tussen 10.00 uur en 16.00 uur! Voor wat betreft het renterisico het volgende, u moet weten dat na uw gekozen rentevastperiode van bijvoorbeeld 10 of 15 jaar de rente omhoog kan gaan.  Wil of kan u dat risico dragen?

Taxatie, onderhandelingen en overdracht.

Wij gaan eerst bekijken wat voor taxatierapport er uit de bus komt rollen door de marktwaarde te bepalen, daarna onderhandelingen in samenspraak met u. Dit vergt een heel lang hoofdstuk wat we elders bespreken. Door onze juiste aankoop, goedkoop en efficiënt werken kan u dat zeker € 6000 tot € 8000 aan eigen geld schelen, neem contact met ons op. Op de dag van de overdracht controleren wij of alles wordt opgeleverd zoals het hoort en is afgesproken in de koopakte.

Neem onze expertise voor hypotheek en aankoop, kijk op de homepage van LexWonen!

Call Now Button