Menu

Tips om eerste huis te kopen

Belangrijke tips om eerste huis te kopen. Het succes van een juiste woning met bijbehorende hypotheek hangt af van vele aspecten.

Ook wordt steeds belangrijker je eigen geld te gebruiken voor de woning. Door onze aankoopbemiddeling gen of weinig eigen geld nodig. Wil je weten of jij zelf eigen geld nodig hebt vul dan de berekening in hieronder en vermeld de adresgegevens van jullie droomwoning. U ontvangt bericht van ons wat er in het verleden betaald is voor die woning en wat de marktwaarde is, tevens de te verwachten bijdrage aan eigen geld voor de hypotheek. Ben jij starter, lees dan hier alles over startershypotheek en eerste huis.

Waarom steeds minder hypotheek te verkrijgen 

In het verleden kon men eigenlijk bijna alles regelen met een hypotheek. Het gebeurde dat mensen het huis uit moesten en dat de woning dik onder water stond. Dus even een voorbeeld: hypotheek van € 200.000, de waarde van de woning € 180.000.

Je kan je voorstellen dat bij een neerwaartse huizenontwikkeling de problemen voor de bank nog groter worden. Dat is de reden dat we vanaf nu eigenlijk niet meer mogen lenen dan de marktwaarde van de woning. Echter de meeste banken geven niet meer dan de prijs wat je voor de woning hebt betaald. Je hebt je kosten nog i.v.m. de aankoop van de woning dus een slordige € 10.000 heb je snel nodig aan spaargeld.

Wat doet Lexwonen.nl

Lexwonen.nl is erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur in 1 bedrijf. Alles onder 1 dak. Wij kunnen door kadastraal onderzoek de marktwaarde bepalen. Kopen wij de woning onder de marktwaarde aan voor u dan heeft u minder of geen eigen geld nodig. Wij regelen: Onderhandelingen, koopakte met ontbindende voorwaarden, bouwkundige keuring, notaris, inspectie woning op de dag van de overdracht en de hypotheek. Het is met name voor de starter van belang dat hij weet waar zijn risico’s liggen. Of hij deze wil en kan lopen en het is van belang dat een starter bij wijzigingen in zijn situatie contact opneemt met ons. Heeft u een andere adviseur dan uiteraard daar informeren. Neem onze tips om eerste huis te kopen serieus, wij staan dagelijks voor u klaar.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button