Menu

Tips voor het kopen van een woning

Dat het in de huidige tijd voor veel mensen een enorme uitdaging is om een huis te kunnen kopen, dat moge inmiddels wel duidelijk zijn. Vooral als starter op deze oververhitte woningmarkt worden de meeste omver geblazen met overbiedingen waarin zij als starter niet meekunnen. Het geld dat namelijk is gespaard, is vaak nodig om het huis enigszins naar eigen wens te kunnen inrichten en zelfs dat wordt ook steeds moeilijker. Toch zijn er ook in de huidige tijd nog voldoende mogelijkheden om een woning te kunnen kopen, zelfs als starter met een beperkt budget. Hoe je dit kunt doen vertellen we je met onderstaande tips.

 

Ga voor een huis die kansen biedt

 

De meeste mensen die zich op de woningmarkt begeven, zijn vaak investeerders die een instapklaar huis willen kopen. Hier hoeven ze namelijk praktisch niets aan te doen en kan dus vervolgens snel worden verhuurt waardoor en inkomsten gegenereerd worden. Om ervoor te zorgen dat je deze groep voor het grootste deel uitsluit, is het aan te raden om te kijken naar huizen die kansen bieden. Dat wil zeggen een huis met potentie. Een huis waar nog het nodige aan gedaan moet worden, maar waarvoor je binnen je huidige budget het volledig naar je eigen smaak kunt inrichten en zelfs verbouwen. De aankoopprijs ligt namelijk vaak een stuk lager, waardoor er binnen je hypotheek ruimte is voor een bouwdepot.

 

Kijk iets verder dan de plaats waar je wilt wonen

Uiteraard is de kans vrij groot dat ook jij je voorkeur hebt voor een plaats waar je graag zou willen wonen. Toch is het aan te raden om iets verder te kijken dan dat. Vooral wanneer je in een grote stad woont, kan het soms ontzettend veel geld schelen op het moment dat je besluit een dorp of stadje verderop te kijken. De afstand hoeft vaak maar een paar kilometer verderop te zijn, maar kan je onderaan de streep tot wel enkele tienduizenden euro’s schelen. Wel fijn om te weten, vooral wanneer je na je maximale hypotheek berekenen tot de conclusie komt dat je dit gat moet zien te overbruggen. Staar je daarom dus niet volledig blind op één plaats, maar onderzoek ook de mogelijkheden binnen een bepaalde straal.

 

Vraag mensen in je omgeving

Op het moment dat jij een huis via één van de bekendste platformen van Nederland hebt gezien, dan ben je natuurlijk niet de enige. De kans dat er met jou nog enkele en soms zelfs tientallen mensen zijn die ook interesse hebben in een huis is dan vrij groot. Door in je omgeving kenbaar te maken dat je op zoek bent naar een huis, kunnen mensen je wellicht tippen over het feit dat iemand voornemens is zijn of haar woning te verkopen. Dit biedt jou de mogelijkheid om het onderhands verder met elkaar af te stemmen, zodat er geen kapers op de kust zijn die de woning eventueel voor je neus weg koopt. Wel is het handig om ook je budget erbij te vermelden. Je hebt er natuurlijk niets aan dat mensen met alle goede bedoelingen uiteraard met enorme huizen komen die helemaal niet kunt betalen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Lastig huis te kopen

Lees meer
Call Now Button