Menu

Van het gas af

Van het gas af

Van het gas af

Door de enorme gasprijzen wil iedereen van het gas af. Weet jij dat je veel en snel op gas kan besparen door een airco die ook verwarmt, hybride warmtepomp, en spouwmuurisolatie. Nederland heeft genoeg aan de helft van de huidige gasvoorraad. Geen Russisch gas nodig.

Van het gas af en besparen

Snel van het gas af betekent veel geld besparen. Lexwonen heeft zelf de proef op de som genomen. Door alleen al een airco verlaag jij je gasprijs met 40%. Helemaal zonder gas zou ik nu nog niet adviseren. Ik zelf kom regelmatig bij klanten thuis. Iedereen is zeer enthousiast maar ik vind het vaak te koud. Maar je bent al heel goed bezig als je de helft draait op gas. Hoger besparingen als je van het gas af wilt. Reken op een besparing van 75% van de gasprijs. Ik leg het uit wat je nodig hebt en hoe het werkt.

Meeste airco’s kunnen verwarmen

Als eerste regelen.

Van het gas af of 40% minder gasverbruik kan al als je alleen een airco neemt. De meeste mensen denken dat airco’s alleen kunnen koelen. Een airco heeft ook een warmtepomp. Hij haalt de lucht uit de omgeving en deze wordt warm weer uitgeblazen in de ruimte. Een airco werkt niet met spiralen. Het is zeer energiezuinig en hierdoor kan je bijna van het gas af. Omdat je geen gas uit stoot kan je spreken van groene energie. Altijd als eerste een airco regelen omdat je dit direct merkt aan je maandlasten en omdat deze redelijk snel te leveren zijn. Kosten € 3.600,- tot € 4.500,- afhankelijk van type en benodigde vermogen.

Van het gas af met spouwmuurisolatie

Als tweede regelen.

Vervolgens laat je de spouwmuren isoleren. Dit gebeurd met spouwparels en er wordt geboord met 14 mm, 16 mm of 18 mm dikke boor.  Je kan uitgaan van een prijs van € 21,- per m2. Een vrijstaand huis bestaat uit ongeveer 175 m2 spouw. Een twee onder een kap woning ongeveer uit 100 m2. Bijna van het gas af als je ook de spouwmuur laat isoleren.

Bijna zonder gas met hybride warmtepomp

Derde maatregel

Een hybride warmtepomp is geweldig. Deze warmtepomp gaat op elektrisch. Als het erg koud is buiten dan geeft de hybride warmte pomp een seintje naar de CV dat hij het niet snel warm kan maken. Op dat moment springt de CV wat bij. Dit zal echt niet vaak gebeuren omdat je de airco als hoofdverwarming hebt. Gas zal aanspringen voor het warme water.

Vierde maatregel

Schapenvacht kopen voor de warmte. Al is een schapenvacht erg decoratief, u koopt hem om warmte behouden.

Wat kost Electra

Ik hoor iedereen al zeggen: “dat kost meer stroom”. Dat klopt, ondanks dat alle apparatuur energiezuinig is verbruikt het stroom. De gasprijzen zijn echter 5 tot 6 keer duurder dan stroom. Stroom maakt Nederland zelf en komt niet uit Rusland. Gas komt uit Rusland en door nu minder dan de helt te gaan verbruiken kan Nederland het zelf aan en bespaar je 75%. Bijna van het gas af dus en dat is geweldig. Je bespaart echt honderden euro’s per maand.

Hoe van het gas af zonder eigen geld?

Je hebt geen eigen geld en we wil wel van het gas af. Lexwonen regelt een specifieke duurzame hypotheek ook wel groene hypotheek genoemd. Het voordeel is dat je alles kan meefinancieren zonder eigen geld.

Hoe Lexwonen van het gas af?

Lexwonen woont op de schoolweg 82, 3921cg Elst. Kijk eens op Google. Je ziet een woning uit 1932, niet geïsoleerd en met 175 m2 aan spouwmuur. Ik heb zelf 40% minder gasverbruik door alleen het gebruik van een airco. Geen HR ++, uitsluitend dubbel glas.  Wij laten wel de spouwmuur isoleren en een warmtepomp plaatsen en gaan dus voor 75% van het gas af. Duurzaam wonen vraag het aan Lexwonen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button