Menu

Duurzame hypotheek

Groene hypotheek

Groene hypotheek

Duurzame hypotheek 

Duurzame hypotheek gaat al lang niet meer over de goedkoopste hypotheekrente. Het gaat om energiezuinig maatregelen treffen voor huizenkopers. Geld ook voor bewoners die hun huidige huis willen verduurzamen. Door de oorlog van Rusland met Oekraïne zijn energieprijzen onbetaalbaar. Wij leggen jou uit hoe je de maandlasten 40% tot 75% kan verlagen en een korting krijgt van 30% van de overheid. Een groene hypotheek door een duurzame hypotheek te regelen.

Verduurzaming van de woning middels Aircoverwarming, spouwmuurisolatie en warmtepomp. Isoleren middels een duurzame hypotheek zonder eigen geld. Wij behandelen:

  1. Huizenkoper die duurzaamheid wil meefinancieren voor lage maanlasten
  2. Huizenbezitter die duurzame financiering wil afsluiten voor lage maandlasten

Duurzaam lenen door aircoverwarming, warmtepomp en spouwmuurisolatie

Effect is besparing van ongeveer  75% op de energielasten. Het is echt heel simpel om een duurzame hypotheek te maken en te profiteren van 30% subsidie. Het enig wat je nodig hebt is een Airco, warmtepomp en spouwmuurisolatie, eventueel zonnepanelen. Lees ook meer op de website van de overheid over de rijksoverheid stimuleert duurzame energiebesparing .

 

Duurzame hypotheek

Duurzame hypotheek

Elke bank helpt jou met een groene hypotheek als het inkomen voldoende is en als je voldoende overwaarde hebt. Ga je aankopen dan wordt de waarde na energiebesparende maatregelen hoger en dat is ook goed. Binnen 1 dag besparen door duurzame investering en duurzame hypotheek.

Duurzame hypotheek afsluiten en verduurzamen

Ben jij een starter dan gaan we een duurzame hypotheek regelen. Ben jij doorstromer op zoek naar een andere woning? Verduurzamen met een nieuw hypotheekdeel is dan het doel. Hoe kan je ongeveer 50% tot 75% besparen op je energielasten? Even belangrijk om te weten, gas is duurder dan stroom. Stroomprijzen zijn gekoppeld aan gasprijzen. Verder is het belangrijk om te weten dat je in de huidige woningmarkt veel moet betalen voor een woning.

Voorbeeld duurzame hypotheek met lage maandlasten

Lage energierekening kan als je een airco koopt die ook kan verwarmen. Een airco klinkt als een energieverspiller maar dat is niet zo. Gebruik je de airco voor verkoeling dan slurpt hij veel stroom. Airco voor verwarming gebruiken is veel goedkoper. Het is diezelfde airco die je kan gebruiken voor zowel koelen als verwarmen.

Veel Airco’s zijn uitgevoerd met een warmtepomp en kunnen zodoende prima je huiskamer verwarmen. Er wordt geen warmte geproduceerd maar er is een warmtewisseling van buiten naar binnen. De warmte wordt verplaatst en dat is duurzaam werken en veel goedkoper dan gas. De airco maakt dus geen gebruik van warmtespiralen. Duurzame hypotheek kan met een airco. Ook in de winter als het vriest is de airco een aanwinst.

Airco verbruikt stroom maar geen gas. Omdat gas veel duurder is bespaar je in totaliteit veel geld. Vervolgens maken wij een financieel potje voor spouwmuurisolatie. Door spouwmuurisolatie blijft de warmte in de woning en wordt je woning duurzamer. Vervolgens een warmtepomp installeren die naast de CV staat opgesteld. De warmte wordt geregeld door de warmtepomp. De warmtepomp verbruikt geen gas. Is het te koud dan denkt de intelligente warmtepomp dat hij het niet snel warm krijgt in de woning. Hij geeft een seintje naar de CV ketel en die wordt dan ook tijdelijk ingeschakeld.

Woning verduurzamen

Woning verduurzamen

Je ziet hierboven dat de huidige temperatuur op 22,5 graden staat. Je ziet ook staan dat de CV gaat werken bij 20 graden.

Airco energiezuinig verwarming

Airco energiezuinig verwarming

De Airco boven de kast verwarmt de gehele benedenverdieping. Indien het flink vriest heeft u de warmtepomp of CV nodig als bijverwarming. De ingestelde temperatuur wordt namelijk eerder bereikt door de airco. Een duurzame hypotheek is niet lastig te regelen. Door geringe CO2 uitstoot krijg je een groene hypotheek.

Airco en zonnepanelen duurzaam proces

Energiebesparende maatregelen

Energiebesparende maatregelen

Lexwonen regelt aankoop en hypotheken. Nu door de oorlog in Oekraïne de energieprijzen stijgen zijn deze tips waardevol. Meestal financieren wij de energiezuinige maatregelen in een bouwdepot.  Het bouwdepot moet binnen 2 jaar gebruikt zijn.

Voorbeeld energieprijzen en de maandlast

Wellicht heb je nu nog een vast contract met lage energieprijzen. Kijk even mee wat de prijzen kunnen worden. Ik zeg met name  “kunnen worden “. Dagelijks wijzigen de energieprijzen. Betaalde je in januari 2021 nog € 0,22 per kWh, op dit moment is dat ongeveer € 0,782. Je betaald dus 3,5 keer zoveel aan stroom als in het begin.

Gasprijzen in januari € 0,76 per m3. Op dit moment betaal je ongeveer € 3,07 per m3, dat betekend 4 keer zoveel aan gas dan in het begin.

Betaal jij nog de oude energieprijs van € 290,- per maand? Let op, de mogelijkheid bestaat dus dat je een voorstel krijgt van €  870,- per maand of hoger. Duurzame hypotheek met lexwonen bespaart je veel geld zonder dat je zelf er 1 euro in hoeft te stoppen. Je mag het meefinancieren en er is op dit moment nog een subsidie van 30%.

Huis verduurzamen of duurzaam kopen?

Groene hypotheek

Groene hypotheek

Meer weten over duurzame hypotheek? Vraag Lexwonen om raad. Lexwonen is jou voorgegaan in duurzaam verbouwen met duurzame hypotheekdeel. Ga je een woning kopen. Wij helpen je met overbieden. Hoeveel overbieden is afhankelijk van de taxatiewaarde van de woning.

Verduurzamen van je woning is de oplossing tegen hoge maandlasten. Betaal direct minder aan energielasten door een duurzame hypotheek te regelen.

Hoe werken de energiezuinige maatregelen?

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is onmisbaar als je duurzaam wil wonen.  Het is een combinatie van een Hr-ketel en een warmtepomp. De warmtepomp werkt op stroom. Elektra is 6 keer goedkoper dan gas. De warmtepomp zorgt voor de verwarming van de woning. Lekker goedkoop dus. De warmtepomp haalt zijn warmte uit de lucht. Er zijn 2 momenten wanneer de CV aanspringt.

  1. Als er warm water gebruikt wordt
  2. Als de buitentemperatuur 4 graden of kouder is

De hybride warmtepomp geeft een seintje aan de CV dat hij moet helpen met verwarmen omdat het anders te lang duurt dat het behaaglijk is. Om zoveel mogelijk groen te verwarmen zetten we ook een airco in de woonkamer die verwarmt. Op deze wijze zal het nog minder vaak gebeuren dat de CV aanspringt.  Het is een fabeltje dat de CV alleen aanspringt bij extreem koud weer. Met een duurzame hypotheek kunnen wij een hybride warmtepomp helemaal meefinancieren.  Hybride warmtepomp bestaat uit twee delen.

  • een binnen unit
  • een buiten unit

De kosten bedragen ongeveer € 6.000,- maar de subsidie bedraagt ongeveer 35%. Het hypotheekbedrag wordt iets hoger maar je rendement is velen malen hoger.

Warmte van hybride warmtepomp

Een cv-ketel staat meestal afgesteld op een temperatuur van 60 tot 80 graden. Een hybride waterpomp verwarmt tot 55 graden. Samen met de airco die verwarmt bespaar je veel op de maandlasten.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie gebeurd meestal met spouwparels. De kosten zijn ongeveer € 21,- per m2. Voor een vrijstaande woning heb je ongeveer 175 m2 nodig. Twee onder een kap woning ongeveer 100 m2. Er wordt geboord met 14, 16 of 18 mm boor. Wordt er een kleine boor gebruikt dan is het gat in de woning dus kleiner waardoor het langer duurt dat de muur vol is gelopen met de isolatieparels. Sommige bedrijven rekenen daardoor iets meer. Een hybride hypotheek, ook wel duurzame hypotheek zorgt gewoon voor enorme lage maandlasten.

Natuurlijk zijn zonnepanelen geweldig. Stroom is echter relatief 5 keer goedkoper dan gas. Gasprijzen dus aanpakken middels een groene hypotheek. Sinds de oorlog van Poetin in Oekraïne zo weinig mogelijk meebetalen aan het gas en dus de oorlog. Dat is wat de meeste Nederlanders willen. Helaas zijn er wachttijden met isoleren. Kosten van spouwmuurisolatie kan je meefinancieren in een duurzame hypotheek.

Volgorde van duurzame hypotheek maken

Bieden op een huis na overleg met lexwonen. Voorbehoud van financiering inclusief of exclusief de energiezuinige verbouwingskosten. Dit is afhankelijk wat de verkopers toestaan. Hoe hoger de financieringsaanvraag des te meer kans op een afwijzing. Gezien de huizenmarkt en de huizenprijzen zullen veel verkopende makelaars niet happig zijn om onder voorbehoud van verbouwingsdepot te verkopen. Wat lexwonen dan doet is kopen met een verhoogde inschrijving. Na afloop krijg je dan maximaal € 15.000,- op je rekening gestort waarmee je de verduurzaming van je woning kan financieren. En groene hypotheek ook wel duurzame hypotheek zorgt voor lage maandlasten.

Tot slot over duurzame hypotheek

Mark Rutte, minister president, heeft aangekondigd dat er diverse maatregelen komen om de lage inkomens en de middeninkomens te helpen. Het kan zijn dat de subsidies in 2023 er niet meer zijn. Een duurzame hypotheek is een groene hypotheek die je helpt met super lage maandlasten. Nog net niet van het gas af. Verder helpt een schapenvacht geweldig om de warmte vast te houden. Wellicht zou u dit niet verwachten op deze website. Duurzame besparingen door een duurzame hypotheek start bij een schapenvacht en gebruik van een airco. Bespaar veel geld.

Hoe kan ik het beste een woning verduurzamen, wat heb ik allemaal nodig en hoeveel bespaar ik maandelijks op de maandlasten?

Ga je een huis kopen dan doe je dat met een verhoogde inschrijving zodat je achteraf de woning kan verduurzamen middels een Airco die verwarmt, spouwmuurisolatie en een hybride warmtepomp. Pas je deze maatregelen toe dan kan je maximaal 75% besparen op je gasprijs. Lees alles over groene hypotheek en duurzaam investeren in het huis. Het is niet handig om een bouwdepot te nemen. Je verhoogt daarmee de benodigde hypotheek in verhouding t.o.v. de aankoopsom. Makelaars zijn bang dat de financiering niet rond komt bij de hypotheekverstrekker. Dit is wel mogelijk als jij veel overwaarde hebt want dan komt het bedrag aan financieringsvoorbehoud een stuk lager dan de vraagprijs.

Ik heb een huis gezien hoe pak ik de aankoop aan en passen de energiezuinige maatregelen dan nog wel in de hypotheek?

Laat hier een berekening maken hoeveel je kan lenen en wat jouw bod zou moeten zijn. Je ontvangt direct een opzetje over belangrijke energiezuinige maatregelen die passen bij de aan te kopen woning. Heb je een eigen woning op dit moment dan kunnen we dit ook berekenen en toepassen op de bestaande hypotheek (meestal).

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button