Menu

Verbouwen? Denk aan veiligheid

Verbouwen? Denk aan de veiligheid! 

Ga je binnenkort verhuizen en zal er veel geklust worden? Of sta je op het punt om je huidige woning volledig onder handen te nemen? Dan zal er veel werk worden gedaan de komende tijd. Een verbouwing kost niet alleen veel tijd en geld, maar levert ook potentieel gevaar op. Of je nu een ervaren klusser of iemand met twee linkerhanden bent, een ongeluk zit in een klein hoekje. Als je werkt met gereedschap en mogelijk gevaarlijke materialen, dan kan er al snel iets misgaan. Je kunt je lelijk verwonden. Daarom is het heel goed om even stil te staan bij je eigen veiligheid. Met behulp van de volgende tips kom jij ongeschonden uit de verbouwing.

Voldoende verlichting

Klus je vooral in de avonduren? Dan zal er meestal onvoldoende (dag)licht zijn om goed te kunnen zien wat je doet. Zodra je je niet goed kunt focussen door een gebrek aan licht, moet je de handelingen eigenlijk direct stoppen. Dit kan heel gevaarlijk zijn. Zorg er daarom voor dat je indien nodig altijd zelf voldoende werkverlichting kunt creëren. Bijvoorbeeld met een bouwlamp. Wil je direct online je bouwlamp bestellen? Doe dit dan bij een betrouwbare webshop. Meestal wordt deze al binnen één tot enkele dagen geleverd. Handig om nog voor de verbouwing in huis te hebben.

Goede werkkleding

Het zal je nog verbazen hoeveel mensen gewoon in een korte broek en slippers aan het verbouwen zijn. Besef echter goed dat je hierdoor lelijke verwondingen kunt oplopen. Alleen al door het dragen van de verkeerde schoenen. Stel, je gaat op een spijker staan. Als je goede schoenen draagt, is dat meestal geen probleem. Op slippers of een dunne sneaker zal dit echter problematisch kunnen zijn. Denk daarom aan goede werkkleding en werkschoenen.

Informeer naar goed gereedschap en de juiste materialen

Heb je weinig ervaring met klussen? Maar wil je de verbouwing toch grotendeels zelf doen? Dan is dit op de eerste plaats natuurlijk heel dapper. Veel dingen kun je ook gewoon leren. Maar besef wel dat je voldoende kennis moet opdoen voordat je begint. Kijk filmpjes met instructies, vraag informatie op bij experts en vraag ook na welk gereedschap en materialen je moet gebruiken. Kapot en/of slecht onderhouden gereedschap kan heel gevaarlijk zijn. Zeker als ze op de verkeerde manier of in combinatie met de verkeerde materialen worden gebruikt. Daarom is het goed om hier extra aandacht aan te besteden.

 

Schakel een deskundige in

Weet je van jezelf dat je twee linkerhanden hebt en heb je weinig ervaring met klussen? Dan is het in de meeste gevallen verstandiger om een deskundige in te schakelen. Als het echt om het kostenplaatje gaat, zou je er ook nog voor kunnen kiezen om de makkelijke klussen zelf te doen en echt het precisiewerk aan een professional over te laten. Dan weet je zeker dat het op de juiste manier wordt gedaan, dat er veilig wordt gewerkt en dat je ook nog eens ongelooflijk veel tijd kunt besparen.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button