Menu

Verzilverlening is veiliger blijven wonen

Een Verzilverlening is veiliger blijven wonen en verbouwen zonder hogere maandlasten zodat u langer zelfstandig blijven wonen.

Verzilverlening is veiliger blijven wonen en langer zelfstandig kunnen blijven wonen door aanpassing aan de woning. Doordat wij allemaal ouder worden wordt er vanuit de overheid gestimuleerd om langer in je eigen huis te kunnen blijven wonen. Er is een voorwaarde. Uw AOW datum moet uiterlijk over 10 jaar zijn. Heeft u een partner die jonger is dan is een Verzilverlening niet mogelijk.

Voor wie is de Verzilverlening

De Verzilverlening is bestemd voor ouderen die door aanpassingen aan hun woning langer zelfstandig en veilig kunnen blijven wonen. De maandlasten zullen niet oplopen. De overwaarde op uw woning kan u gebruiken om de broodnodige moderniseringen te regelen. Aflossing van de lening zal geschieden na het overlijden van de laatste eigenaar.

Verzilverlening is veiliger blijven wonen

Verzilverlening is veiliger blijven wonen

Wat is een Verzilverlening

De Verzilverlening is een hypothecaire lening op basis van de overwaarde van de woning. Een Verzilverlening is precies het tegenovergestelde van een hypotheek. U hoeft niet af te lossen tijdens de looptijd. Aflossing vindt plaats nadat de eigenaar is overleden uit de overwaarde. Indien de woning tussentijds wordt verkocht dan moet de lening worden ingelost.

Leeftijd Verzilverlening

Verzilverlening is voor iedereen die minimaal 10 jaar voor zijn A.O.W. leeftijd zit. Er geld geen maximale leeftijd voor de verzilverlening. Indien bij 1 persoon de A.O.W. uitkering langer duurt dan 10 jaar dan is en Verzilverlening niet mogelijk. Mail ons voor meer informatie.

Maximale hoogte Verzilverlening

De maximale hoogte van de Verzilverlening bedraagt 80% van de W.O.Z. waarde of van de taxatiewaarde. Hier volgt een voorbeeld. U woont al 40 jaar in een eigen woning met een hypotheek van € 130.000. De marktwaarde van de woning is bedraagt € 265.000.  U wilt uw woning laten aanpassen zodat u langer in uw eigen huis kan blijven wonen. U mag maximaal 80% van € 265.000 verbouwen minus de hypotheek. Dat betekend dat u maximaal € 212.000 (80% van € 265.000) minus € 130.000,- ( huidige hypotheek) voor € 82.000 mag verbouwen.

Langer zelfstandig blijven wonen

Verzilverlening is langer en veiliger blijven wonen in je eigen huis. Langer zelfstandig wonen is ook zeker iets wat de meeste bewoners zelf vaak willen. Met hier en daar een beetje hulp zo lang mogelijk in je eigen huis kunnen blijven wonen. Kijk ook even op onze homepage welke werkzaamheden wij verrichten.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek precies?

Lees meer
Call Now Button