Menu

Voorbehoud Financiering in Hypotheek

Gebruik het voorbehoud van Financiering op de juiste wijze.

Controleer eerst of u kan kopen en ga daarna pas een bod uitbrengen onder voorbehoud van financiering. Door de krapte op de huizenmarkt doen veel kopers amper onderzoek naar hun mogelijkheden. Onder het mom van voorbehoud financiering gaan ze dan een huis kopen.

  • Velden met een * verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Voorbehoud Financiering in Hypotheek
Voorbehoud Financiering in Hypotheek

Wat gebeurd er als u niet kan kopen

Het is echt fout om zonder onderzoek een huis te kopen en te zwaaien met een koopakte waarin vermeld wordt dat de koop niet door gaat als de financiering niet rond komt.

Van wie ontvangt u een afwijzing als hypotheek niet lukt

Stel dat u niet kan kopen omdat de BKR , uw inkomen of persoonlijke verleden problemen geven? U zal met een afwijzing van een bank moeten komen. Wie bezorgt u die afwijzing als vooraf blijkt dat het huis niet haalbaar was? Of erger, het huis is haalbaar maar u zal wel met € 20.000,- eigen geld op de proppen moeten komen.

Dan maar niet kopen denkt u want ik wil die € 20.000,- niet kwijt. U zal dan ook duidelijk in de koopakte diverse zaken moeten omschrijven. Ook als de hypotheek niet door kan gaan door bijvoorbeeld een BKR dan heeft u nog geen afwijzing.

Dure voorbehoud financiering door slecht onderzoek

Als bij mij een klant komt waarbij vooraf duidelijk is dat de hypotheek niet lukt dan zit ik niet te springen om veel werk te verrichten om een afwijzing te ontvangen. Het levert mij of wie dan ook geen cent op.

Ik zal de complete hypotheek en advies moeten aanvragen en wachten op een afwijzing. De kosten voor zo’n afwijzing zijn hetzelfde als een compleet hypotheekadvies. Klanten worden dan niet blij van mij.

Uw werkzaamheden als klant vooraf

Hier zijn de werkzaamheden in de juiste volgorde om een huis te kopen.

  • Kies uw adviseur, bank of intermediair
  • Laat hem berekenen naar haalbaarheid
  • Onderteken de Opdracht tot Dienstverlening van de adviseur of bank
  • Koop huis onder voorbehoud financiering
  • Voorbehoud Bouwkundige keuring
  • Tekenen koopakte en denk aan verstrijken datum voorwaarden

Als u deze volgorde aanhoudt dan kan u weinig gebeuren. Laat goed opnemen in de voorwaarden wanneer u niet de woning wil kopen. Lex Wonen is erkend aankoopmakelaar en hypotheekadviseur. Wij kunnen u geheel ontzorgen.

Geen eigen geld voor hypotheek

Via banken en hypotheekketens heeft u veel eigen geld nodig. Wij kunnen u helpen aan een hypotheek zonder eigen geld. U heeft alles onder 1 dak met Lex Wonen.

Laat u niet verrassen en bel uw woningspecialist.