Menu

Vraagprijs is geen marktwaarde

Vraagprijs is geen marktwaarde

Vraagprijs is geen marktwaarde

Gaat u een huis kopen let dan op dat de vraagprijs geen marktwaarde is. De vraagprijs is de koopsom die verkoper wil hebben voor zijn huis en staat los van de taxatiewaarde. De marktwaarde en uw inkomen bepalen uw maximale hypotheek.

Als de vraagprijs te hoog is

Is de vraagprijs te hoog dan komen kopers vaak in de problemen. Maximale hypotheek is nooit hoger dan de marktwaarde. Kan u op inkomen ā‚¬ 800.000,- lenen en is de vraagprijs ā‚¬ 600.000,- en de marktwaarde slechts ā‚¬ 550.000,-? Doet u een bod van van ā‚¬ 650.000,- dan zal u ā‚¬ 100.000,- eigen geld nodig hebben.

Omdat u ā‚¬ 100.000,- boven de marktwaarde van ā‚¬ 550.000,- heeft geboden zal u de hypotheek met dat bedrag moeten verlagen. U ziet dat er nergens gesproken wordt over de vraagprijs. De vraagprijs heeft geen bank belangstelling voor. Starters kunnen in de problemen komen omdat ze nog geen overwaarde hebben.

Voor het bod taxatie weten

Wilt u dus een bod uitbrengen dan zal u dus eerst de taxatiewaarde (marktwaarde) moeten weten. Lexwonen werkt landelijk en helpt kopers met bepalen marktwaarde, het bod en de financiering van de woning.

Het risico dat een bank de hypotheek afwijst moet tot een minimum beperkt blijven. Wij helpen klanten met het schriftelijkheidsvereiste (koopakte). Voor dat deze getekend wordt moet u veel zekerheid creƫren zodat de hypotheek een succes wordt.

Zonder kennis van marktwaarde geen bod

Weet u dus niet de taxatiewaarde(marktwaarde) dan is een huis kopen roulette. De kans dat u plotseling veel eigen geld nodig heeft is aanwezig. Gaat de hypotheek niet door dan zal u toch iedereen moeten betalen. U kan zelf gedeeltelijk de marktwaarde bepalen van een woning. Ik leg u uit hoe u zelf een indicatie kan maken op Funda.

Indicatie marktwaarde zelf bepalen met FUNDA

Zoekt u op Funda naar een woning dan kijken huizenzoekers alleen naar de foto’s en de vraagprijs. U moet echterĀ  iets verder kijken onder het kopje ” Kenmerken“. U ziet daar de vraagprijs staan per mĀ².Ā  Vervolgens gaat u verder naar beneden en scrolt u naar “Buurt“. Daar staat vermeld wat de gemiddelde vraagprijs per mĀ² is in die buurt. Het verschil tussen deze twee bedragen geven u een goed inzicht. Is de vraagprijs per mĀ² ā‚¬ 500,- lager in de buurt dan de gevraagde vraagprijs? Bedraagt de woningoppervlakte 125 mĀ². U vermenigvuldigt ā‚¬ 500,- met 125 mĀ². Een lager bod van ā‚¬ 62.500,- onder de vraagprijs zou mogelijk moeten zijn en komt in de buurt van de marktwaarde.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button