Menu

Vraagprijzen koopwoningen

Vraagprijzen koopwoningen

Vraagprijzen koopwoningen

De vraagprijzen van koopwoningen dalen nog steeds in 2023.  De vraagprijzen worden slim ingezet nu de huizenprijzen dalen. Heeft u een woning op het oog en wilt u een bod uitbrengen? Steeds vaker wordt er een tactiek gehanteerd die kopers niet inzien. Vraagprijs van een koophuis ver onder de marktwaarde, wat moet je bieden?  Lees hieronder de oplossing en bereken eerst wat je zou moeten bieden en wat je kan lenen.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraagprijzen koopwoningen onder de waarde

Vraagprijs onder taxatiewaarde aangeboden

Vraagprijs onder taxatiewaarde aangeboden

De vraagprijzen van te koop staande huizen worden steeds vaker onder de werkelijke waarde aangeboden. Kopers kijken hun ogen uit maar vergeten dat de vraagprijs een uitnodiging is om te onderhandelen. Vaak komen er grotere groepen mensen kijken en wordt daardoor veel hoger geboden. Meestal zijn het huizen die er keurig uitzien.

Koopwoningen onder de vraagprijs aanbieden is op dit moment een goede methode om te verkopen. Als koper dien je hier correct op te reageren. Je kan wel een hoger bod bieden maar let op. Is je bod hoger dan de marktwaarde? Je zal veel eigen geld nodig hebben. De vraagprijs heeft 0,0 te maken met de marktwaarde. Sterker, vraagprijzen zijn in 2023 soms ‚ā¨ 75.000,- lager dan de marktwaarde(taxatiewaarde).

Goed bod en juiste research met onderbouwing is koning

Zoek op Funda naar je droomhuis en kijk wat de vraagprijs is per m2 wonen. Dit staat onder het kopje “Kenmerken”. Zoek dan naar de gemiddelde verkoopprijs van de huizen uit die buurt op per vierkante meter. U vindt dat onderaan onder het kopje “Buurt”. Zit de vraagprijs per m2 van jouw droomhuis daar boven dan weet je dat je teveel betaald. Het verschil verreken je gewoon. Lexwonen berekent wat je zou moeten bieden en doet er een biedcertificaat bij. Alleen op deze wijze kan je transparant kopen. Verkopers willen graag weten hoe u de koopsom gaat financieren. Als u uw huis zou verkopen gaat u dan met iedereen in zee die zo maar wat roept per mail of telefoon? Of gaat u zaken doen met iemand die zijn gehele financi√ęle plaatje laat zien. BKR, inkomen en overige verplichtingen staan hier in.

Handig gebruik maken van de emotie van een verkoper. Kopers staan ook onder druk want makelaars vertellen sinds 1974 al dat er veel belangstelling is voor dat huis. Dit is in 2023 ook nog zo terwijl de markt op zijn gat ligt. Maak gebruik van onze landelijke uitstraling. Aankoop en financiering op huizen die onder de taxatiewaarde wordt aangeboden. Let op, een verkoper is niet verplicht om het hoogste bod te accepteren. Vraag lexwonen. Kom op de koffie en vertel wat uw wensen zijn.

Hoe weet ik of koopwoningen onder de waarde worden aangeboden op internet?

Kijk op Funda naar de gemiddelde vierkante meter vraagprijs van huizen uit de regio. Zoek ook de vraagprijs per vierkante meter op. Deze staat ook op Funda vermeld. Op deze wijze weet je of er gemiddeld hoger of lager dan de marktwaarde wordt aangeboden.

Welk bod moet ik uitbrengen op dat huis en hoeveel eigen geld heb ik nodig voor de hypotheek?

Lees en bereken op deze pagina wat u zou moeten bieden. U ziet ook wat u zou moeten bieden op uw droomhuis. Lexwonen doet er een biedcertificaat bij zodat verkopers alles over u weten. Transparant bieden scheelt u veel geld en geeft verkopers een betere inzage in uw mogelijkheden. Op deze wijze halen wij al jaren de woningen binnen voor onze klanten.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Alles wat je over het plaatsen van spouwmuren wil weten

Lees meer
Call Now Button