Menu

Vrijstelling overdrachtsbelasting

Vrijstelling overdrachtsbelasting

Vrijstelling overdrachtsbelasting

U krijgt vrijstelling van de overdrachtsbelasting als u jonger bent dan 35 jaar, een huis koopt die maximaal € 440.000,- kost en waarbij de taxatiewaarde niet de € 440.000,- overstijgt. U moet de woning zelf betrekken voor langere duur. Startersvrijstelling geld ook als het uw tweede of derde woning betreft, u mag slechts 1 keer de startersvrijstelling gebruiken.

Startersvrijstelling terwijl partner ouder is

Vrijstelling overdrachtsbelasting zal de helft bedragen als een partner ouder is dan 35 jaar. Voor langere duur betrekken wordt minimaal een half jaar bedoeld. Heeft u een startershypotheek en voldoet u aan alle voorwaarden dan bent u niet verplicht om gebruik te maken van de vrijstelling van de overdrachtsbelasting. U mag dat ook bij de volgende woning doen als u nog maar wel voldoet aan de voorwaarden.

Huis kopen en vrijstelling overdrachtsbelasting

Door de juiste hulp bij aankoop en hypotheek is de startersbrijstelling gewaarborgd. Starters betalen € 995,- voor de hypotheek en de hypotheekaanvraag.

 

Wat zijn de belangrijkste zaken om in aanmerking te komen voor de vrijstelling van overdrachtsbelasting?

U moet jonger zijn dan 35 jaar en zelf voor langere tijd in de woning gaan wonen die u voor maximaal € 440.000,- aankoopt. U mag slechts 1 keer in uw leven gebruik maken van de startersvrijstelling, lees verder de valkuilen in deze blog.

Ik heb voor € 435.000,- een huis gekocht en de taxatie bedraagt € 441.000,-. Is dat een probleem voor de vrijstelling?

Als u de woning duurder aankoopt dan € 440.000,- of als de taxatiewaarde hoger is dan € 440.000,- dan geld er voor u geen startersvrijstelling.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek precies?

Lees meer
Call Now Button