Menu

Waarom kiezen voor een kwalitatieve laminaatvloer

Laminaatvloeren waren tot enkele jaren geleden zonder enige twijfel de populairste vloeren. Je kon bijna geen huis binnenstappen of er lag wel een laminaatvloer. Toch zien we dat er de laatste jaren wel een verschuiving heeft plaatsgevonden en dat steeds meer mensen kiezen voor een wat betere kwaliteit vloer en daarmee gaan voor een PVC vloer. Ondanks deze verschuiving, blijft ook laminaat nog altijd in trek en zijn er ontzettend veel mensen die bewust kiezen voor een kwalitatieve laminaatvloer. Maar wat is de reden waarom deze mensen hiervoor kiezen en wat maakt het dat deze mensen niet kiezen voor PVC? Omdat het antwoord op de vraag je enigszins zal kunnen verbazen, zullen we een aantal redenen met je bespreken. Dus mocht je nog twijfelen, dan is dit zeker iets om mee te nemen in je uiteindelijke keuze.

Duurzaam en slijtvast

De voornaamste reden waarom mensen kiezen voor een kwalitatieve laminaatvloer, is de duurzaamheid en weerstand tegen slijtage. Laminaatvloeren zijn gemaakt van meerdere lagen, waaronder een harde toplaag die bestand is tegen krassen, vlekken en slijtage. Dit maakt het een uitstekende keuze voor drukbezochte ruimtes, zoals de woonkamer, hal of keuken. Een kwalitatieve laminaatvloer zal daarom dan ook niet snel verkleuren, zelfs na jarenlang intensief gebruik. Bovendien zijn laminaatvloeren ook bestand tegen verkleuring door zonlicht, waardoor ze ideaal zijn voor ruimtes met veel natuurlijk licht. Uiteraard hebben ook deze vloeren niet het eeuwige leven en zullen ze na een jaar of 10-15 wel aan vervanging toe zijn.

Verschillende kleuren

Bij het uitzoeken van een vloer is de kleur natuurlijk ontzettend belangrijk. De vloer vormt namelijk samen met de muren de basis van je interieur. Dit is ook een van de voordelen van een laminaatvloer van een wat hogere kwaliteit, aangezien de keuze qua kleuren simpelweg een stuk groter is. Dus of je nu op zoek bent naar een lichte kleur of een donkere kleur, je kunt er alle kanten mee op. Wel is het advies om de kleur neutraal te houden en het geheel aan te kleden met accessoires en een kleurtje op de muur. Het nadeel aan een opvallende vloer is namelijk dat deze de volledige woning bedekt en dus niet zomaar even kan worden aangepast. Kies je ervoor om een muur een andere kleur te geven, dan is het een kwestie van sauzen en dan heb je een andere kleur.

 

Gemakkelijk te onderhouden

Een laminaatvloer is de ideale vloer wanneer je geen zin of tijd hebt in het onderhouden ervan. Zo is een aantal keren per week stofzuigen en minimaal één keer per week dweilen, genoeg om het grove vuil te verwijderen. Het enige wat wel verstandig is om te doen, is om de vloer jaarlijks te behandelen met speciaal reinigingsmiddel dat geschikt is voor laminaatvloeren. Zo zorg je ervoor dat vloer blijft glimmen en voorkom je dat er doffe plekken ontstaan op de gedeeltes waar veel wordt gelopen. Dit zorgt ervoor dat de vloer langer mooi blijft en de levensduur van je vloer wordt verlengd.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Lastig huis te kopen

Lees meer
Call Now Button