Menu

Wat betekent onder bod?

Wat betekent onder bod staan van een huis? Onder bod staan betekend dat de koper een bod heeft gedaan en de verkoper een tegenvoorstel heeft gedaan. Als partijen in onderhandeling zijn kan je dus zeggen dat een huis onder bod staat. Zolang er geen handtekeningen staan in de koopakte heeft u als aspirant koper nog kansen.

Hoe slim bieden op een huis die onder bod is. Bereken eens wat u moet bieden om de woning binnen te halen.

Bieden vanaf prijs of bieden met opbod berekenen.

Bereken hoeveel uw bieden vanaf prijs kan worden op uw droomhuis.
  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wat betekent onder bod?

Wat betekent onder bod?

Onder bod huis

Staat uw droomhuis onder bod, wellicht heeft u de woning te laat gezien op Funda of het is u ontgaan. Onder de volgende voorwaarden heeft u kans om toch de onderhandelingen open te breken.

  1. U heeft minimaal 20% van de vraagprijs aan eigen geld
  2. Of u heeft voldoende overwaarde oude woning

Bieden op een huis

Bieden op een huis

Bieden op een huis

Heeft u dus voldoende eigen geld en of overwaarde? Hier een bestaand voorbeeld hoe je moet overbieden op een huis dat onder bod staat. Jur en Fleur uit Veenendaal zagen een huis in Veenendaal West te koop staan voor € 375.000,- k.k.  Hun maximale hypotheek op inkomen bedroeg € 550.000,-.  Aanwezig spaargeld bedroeg € 75.000,-. U weet dat de maximale hypotheek nooit hoger mag zijn dan de taxatiewaarde. Lexwonen heeft het als volgt geadviseerd.

Nadat wij  een indicatie taxatiewaarde hadden van de onder bod staande woning van € 400.000,- is het volgende bod geboden. Bod € 475.000.- onder voorbehoud van financiering van € 400.000,-. Lees hier ook meer over een Hypotheekadviseur Veenendaal.

Onder bod staande woning verkocht aan klant Lexwonen

Op deze wijze hebben wij de onder bod staande woning naar ons toe getrokken. Het betekende heel veel voor mijn klant dat hij deze woning kon kopen. Het feit dat hij dan ook meer betaalde dan de woningwaarde was geen probleem.

Omdat de taxatiewaarde € 400.000,- bedraagt konden wij een hypotheek aanvragen van € 400.000,-. Op deze wijze dus al € 25.000,- van verhoogde bod meegefinancierd. De rest is betaald met eigen geld. Lexwonen heeft banken waar je achteraf hogere hypotheek kan krijgen als taxatie hoger uitvalt. U kan dat zelf nergens regelen.

Wat kan Lexwonen voor u betekenen als een huis onder bod staat? Door juiste inventarisatie vooraf en de juiste informatie van taxateurs uit de regio helpen wij u met het bod, taxateur en de hypotheek. Probeer altijd op tijd te bieden op een huis.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Alles wat je over het plaatsen van spouwmuren wil weten

Lees meer
Call Now Button