Menu

Wat moet je weten als jij je eerste huis koopt

Wat moet je weten als jij je eerste huis koopt

Wat moet je weten als jij je eerste huis koopt

Als jij je eerste huis koopt dan moet je weten dat je alleen nog maar kan bieden zonder voorbehoud van financiering en weten dat het energielabel, de marktwaarde en de BKR je maximale hypotheek bepalen. Ook de overdrachtsbelasting is niet altijd vrijgesteld. Lees maar voordat je zelf aan de slag gaat.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‚ÄėOverbieden huis‚Äô whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat je moet weten over bieden zonder voorwaarden

Lexwonen helpt starters met kopen zonder ontbindende voorwaarden. Koper loopt geen risico omdat wij hier een verzekering voor hebben. Als je wil bieden met ontbindende voorwaarden dan heb je meestal geen schijn van kans. De helft van de huizenkopers doet een bod zonder voorwaarden en daar wordt altijd voor gekozen door de verkopende partij. Bel gerust als je wil weten hoe kopen zonder voorwaarden bij Lexwonen werkt. Alleen zo kan je nog kopen.

Energielabel bepaald de maximale hypotheek

Het is niet dom weg het inkomen bepalen en berekenen hoeveel je kan lenen. Als startende woningzoeker moet je weten dat je met een slecht energielabel zo maar ‚ā¨ 15.000 tot ‚ā¨ 25.000,- minder hypotheek kan krijgen. Je eerste huis kan hierdoor gevaar lopen. Sinds 2024 is energielabel medebepalend voor je maximale hypotheek.

Wat je moet weten over de marktwaarde van je eerste woning

Als jij je eerste huis koopt moet je weten dat de marktwaarde erg belangrijk is om vooraf te weten. Weet je dat niet dan kan het maar zo zijn dat je ‚ā¨ 20.000,- tot ‚ā¨ 60.000,- aan eigen geld nodig hebt. Ik leg het je uit. Wat je maximaal mag lenen is nooit hoger dan de taxatiewaarde, ook al heb je energielabel A++++. Je moet weten dat de vraagprijs van een huis altijd een uitnodiging is om te onderhandelen. Het zegt niets over de taxatiewaarde. Ga je nu hoger bieden of de vraagprijs bieden?

Weet dat als de taxatiewaarde ‚ā¨ 20.000,- lager ligt dat je dat geld zelf moet ophoesten ondanks dat je op inkomen wellicht ‚ā¨ 1 miljoen euro kan lenen. Bel lex wonen voor info. Telefoon 06-83944458.

Weet voordat je een woning koopt wat er in de BKR staat

Als er iets fout gaat dan heeft dit altijd te maken met de BKR. Hier staan alle kredieten en betalingsverplichtingen in vermeld. Iedereen zegt altijd dat ze geen lening hebben. Je moet weten dat als je rood mag staan en nooit rood staat dat dit behoorlijk je maximale hypotheek verlaagd. Ook mobiele telefonie en lease auto’s zijn funest. Wij gaan nooit aan de slag als wij geen overzicht van de BKR hebben.

Als jij bovenstaande documenten op orde hebt pas dan kan jij je eerste huis kopen en weet je alles. Wil je in 2024 toch een bod doen met voorwaarden dan moet ik je teleurstellen. In zeer uitzonderlijke situaties is dit nog mogelijk. Vraag Lexwonen om hulp. Gaat de aankoop niet door of de hypotheek dan heeft u aan ons ok geen kosten.

Weet dat niet alleen de aankoopsom bepalend is voor de overdrachtsbelasting

Onder voorwaarden is het mogelijk om geen 2% overdrachtsbelasting te betalen. U moet dan een huis kopen onder de ‚ā¨ 510.000,-. Maar let op! Als de taxatiewaarde ‚ā¨ 511.000,- bedraagt dan betaald u wel overdrachtsbelasting. Voorbeeld. Er staat een woning te koop voor ‚ā¨ 495.000,-. U biedt ‚ā¨ 500.000,- en de woning is u gegund. Achteraf krijgt u een taxatierapport van ‚ā¨ 515,000,-. U betaald dan ‚ā¨ 10.300,- aan de belasting. Vooraf alles weten. Nogmaals, de vraagprijs op Funda nodigt u uit om te bieden.

NHG grens bepalend laagste van Koopsom of Taxatiewaarde

De NHG grens ligt in 2024 op ‚ā¨ 435.000,- om in aanmerking te komen voor NHG garantie met laagste hypotheekrente.¬† Koop je voor ‚ā¨ 440.000,- dan kan je alleen maar NHG ontvangen als de taxatiewaarde ‚ā¨ 435.000,- of lager is. De laagste van de twee geld om NHG te krijgen.

Koop jij als starter je eerste woning dan moet je dit gewoon weten. Er is geen enkel aspect wat je even uit het oog mag verliezen. Lexwonen helpt klanten 7 dagen per week met de aankoop en de financiering. Wij zijn de voordeligste hypotheekadviseur van Nederland. Geen huis en geen financiering dan aan ons ook geen kosten.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button