Menu

Welk bod doen?

Het bod dat je moet doen moet hoger zijn dan de vraagprijs en zonder voorbehoud van financiering. Dat doe je zonder risico omdat wij daarvoor verzekerd zijn. Lees verder waarom je uitsluitend op deze wijze nog kan bieden.

Welk bod doen en hoe doe ik dat?

Nadat wij hebben berekend hoeveel je kan lenen hoor je ook wat je zou moeten bieden. Je bod is verzekerd voor zowel jullie als koper als voor de verkoper. Dat betekend dat je zonder risico kan overbieden zonder voorbehoud van financiering. Je bent hier voor verzekerd omdat Lexwonen zowel aankoopbemiddelaar als verkoopbemiddelaar is en hypotheekspecialist is. Hierdoor hebben wij een verzekeraar die jullie bod dekt onder voorwaarden.

Hoe werkt een bod doen zonder risico?

Lexwonen gaat eerst de berekening maken op basis van inkomen en eigen geld. Dan gaan wij kijken wat de woningwaarde is van je droomhuis. Taxatie vooraf inschatten is belangrijk. Hoe hoger de taxatie is des te meer kan je lenen als je inkomen het toestaat. Op deze wijze weet je welk bod je kan doen.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Het geheim van een goed bod

Het geheim van een goed bod

Heeft u een voorbeeld van veilig een bod doen zonder voorwaarden?

Hier een voorbeeld van Joost uit Utrecht. Joost is Piloot en kan € 750.000,- lenen. Utrecht is een ramp om te bieden omdat je wel 16% tot 24% moet overbieden sinds april 2024. Vraagprijs woning € 595.000,-.  Welk bod je moet doen is afhankelijk van taxatie. Omdat taxatie € 730.000,- bedraagt heeft Joost € 730.000 geboden. Joost had een slordige 19.000,- nodig aan eigen geld.

Wat je moet bieden moeten wij onderzoeken. Stel nu dat de taxatie slechts € 595.000,- zou bedragen dan had je een slordige € 140.000,- aan eigen geld nodig. Je maximale hypotheek mag namelijk nooit hoger zijn dan de taxatiewaarde. Dus stel op inkomen kunnen jullie € 500.000 lenen maar taxatie bedraagt € 300.000 van de woning? De max wat je kan lenen is € 300.000,-. Ga je hoger bieden dan kan dat maar met eigen geld. Laat ons altijd uitrekenen wat je bod moet zijn.

Waarom moet ik een hoger bod doen?

Omdat er veel te weinig koopwoningen zijn en veel mensen op zoek zijn naar een huis is het belangrijk dat je hoger bied. Welk bod je moet doen hoor je van ons, Belangrijk is dat dit bod zonder voorbehoud van financiering is maar u heeft geen risico. Onze verzekeraar betaald 10% boete als t fout gaat. Uiteraard kan u pas met zekerheid bieden als u daar van ons toestemming voor heeft.

Call Now Button