Menu

Welke documenten moet ik aanleveren voor een hypotheek?

Welke documenten aantonen voor hypotheek

Welke documenten aantonen voor hypotheek

Voor een hypotheek dien jij aan te leveren: Een paspoort, taxatierapport, getekende koopakte, bewijs van eigen geld indien noodzakelijk en overzicht van de BKR.

Ben jij een doorstromer? Je hebt dus op dit moment een eigen huis en je wil je huidige woning verkopen en een ander huis kopen? Aanvullend heb je dan ook een taxatierapport nodig van je huidige woning. Ook een overzicht van je huidige saldo van de huidige hypotheek.

Ik ben gescheiden, welke documenten moet ik dan aanleveren voor de hypotheek?

Als je gescheiden bent moet je aanvullend het scheidingsconvenant, akte van verdeling en de beschikking aanleveren voor de hypotheekaanvraag.

Welke documenten aanleveren indien zelfstandig ondernemer?

Bent u ondernemer dan moet u van de laatste 3 jaar de aangifte inkomstenbelasting naar ons mailen. Ook de cijfers van die jaren.

UWV-verzekeringsbericht in plaats van werkgeversverklaring

Werkt u minimaal 2 jaar bij de huidige werkgever? Een UWV-verzekeringsbericht mag u ook aanleveren in plaats van een werkgeververklaring.

Korter dan 6 maanden in dienst

Bent u korter dan 6 maanden in dienst bij de huidige wekgever dan dient u ook de UWV-verzekeringsbericht te downloaden op www.uwv.nl. Inloggen en klik op mijn omgeving en mijn arbeidsverleden. Tevens arbeidscontract overleggen.

Moet ik echt al deze documenten aanleveren?

Wellicht denk jij dat al deze documenten niet allemaal belangrijk zijn. Ik kan jou uit ervaring vertellen dat elk document even belangrijk is. Wij adviseren jou om pas naar huizen te gaan kijken als jij alle documenten bij elkaar hebt en hebt laten berekenen hoeveel hypotheek je kan krijgen.

Eigen geld aantonen?

Per bank verschilt het of je documenten moet aantonen i.v.m. eigen geld. Omdat overbieden op een huis overal gebeurd kan het zijn dat je veel eigen geld kwijt bent. Voor de adviseur is het belangrijk dat je dan de betaalrekening en of spaarrekening kan aantonen.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button