Menu

Woninginspectie

Woninginspectie betekent niets anders dan het inspecteren van de woning vlak voor de overdracht. Wordt de woning opgeleverd zoals besproken en genotuleerd als vermeld in de koopakte. Het is niet meer en niet minder.

Voorbeeld

U heeft ” de lijst van zaken” gezien. Wat blijft er achter en wat gaat mee met de verkoper. Misschien heeft u de rijdende barbecue wel bedongen bij de aankoop.

Vlak voordat u naar de notaris  gaat controleren of alles is achtergebleven zoals afgesproken en zoals vermeld in de koopakte en of de lijst van zaken. Deze woninginspectie mag u niet verwisselen met een bouwkundige keuring of met een taxatierapport. Een bouwkundige keuring vertelt u alles over het onderhoud en de kosten in de komende jaren. Een taxatierapport vermeld de waarde van een woning. Dit rapport is voor de bank.

De woninginspectie is uitsluitend controlerend van karakter. Is de rommel de deur uit en blijven zaken achter zoals besproken.

Afwijking tijdens woninginspectie

Stel dat de C.V niet werkt of de inbouwkoelkast is kapot. Zo lang de passage nog niet heeft plaats gevonden blijft de verkoper verantwoordelijk voor zijn woning. Alles wat kapot is moet hij herstellen in goeie staat. Ook gebeurd het wel eens dat de verkoper in of bij de schuur een hoop rotzooi heeft staan. Nooit accepteren en dit mededelen aan de notaris. De notaris houdt 1% van de koopsom in tot dat het opgeruimd is. Dit gebeurd met name bij woningen welke door erfgenamen worden verkocht.

Ons werk

Indien wij de aankoopbemiddeling voor de klant verrichten doen wij alle bovenstaande werkzaamheden zoals onderhandelingen en de ontbindende voorwaarden incl. bewaken uiterste datum financiering. Wilt u graag weten voor hoeveel geld u een woning kan kopen bereken dit dan direct.

Bereken hypotheek

  • Hidden
  • Bereken online uw maximale hypotheek tot 4 inkomens.


    Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Huis kopen met begeleiding

Wilt u een van de volgende zaken geregeld hebben neen dan eens een kijkje op de homepage van LexWonen.

  • Hulp met aankoop huis
  • Bepalen ontbindende voorwaarden in koopakte
  • Hypotheek regelen
  • Regelen taxatie, bouwkundige keuring
  • Verrichten van de woninginspectie

Geen spaargeld om huis te kopen

Lees meer over hoe u een huis kan kopen zonder al uw spaargeld.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Laagste hypotheeklasten

Lees meer
Call Now Button