Menu

Woningtekort en vergrijzing

Woningtekort en vergrijzing

Woningtekort en vergrijzing

De vergrijzing lost snel het woningtekort op. Omdat de gezinnen de laatste 40 jaar steeds kleiner zijn geworden zijn de absolute aantallen die een woning zoeken laag. De vergrijzing is economisch zeker een probleem maar voor starters breken er nu andere tijden aan. Het woningtekort lost vanzelf op doordat er steeds meer ouderen dood gaan die een eigen huis hebben. Tel daar bij op dat de huidige hypotheekrente hoog staat. Tendens is vanaf nu een langzaam dalend woningtekort door vergrijzing en hogere hypotheekrentes. Ook dalende huizenprijzen. Voor wie het nog steeds niet lukt is er een hypotheek voor 4 personen.

Woningtekort en vergrijzing anders uitleggen

Mark Rutte en Hugo de Jonge doen er alles aan om de woningmarkt uit het slop te trekken. Ik vraag mij af of er rekening is gehouden met de vergrijzing. Lexwonen is geen econoom maar ik haal mijn cijfers puur uit de documenten die elke dag bij mij op tafel liggen. Lexwonen is landelijk erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur. Veel ouderen wonen alleen in een eigen huis. Deze mensen zijn daar niet weg te slaan, dat recht hebben ze en dat lijkt mij ook goed. Oude bomen nooit verplaatsen.

Omdat er zoveel ouderen zijn gaan er dan ook relatief veel ouderen dood. Let op, relatief in verhouding met jongeren. Komen er jongeren te overlijden dan blijven er meestal nabestaanden/erfgenamen achter en die blijven daar wonen of kopen binnen 5 jaar een kleiner huis. Komen ouderen te overlijden dan staat er weer een huis te koop.  Dus steeds meer huizen van ouderen komen te koop.

Woningtekort oplossing kopen met 4 personen

Huis kopen en hypotheek met 4 personen

Huis kopen en hypotheek met 4 personen

Kan of wil jij niet wachten met een huis kopen en is het inkomen te laag? Let dan op, lexwonen regelt hypotheken met 4 personen.

  1. Huis kopen met ouders tot 4 personen
  2. Huis kopen met vrienden
  3. Broer en zus die samen een huis kopen
  4. Buren die gezamenlijk een nieuwbouwhypotheek 4 personen afsluiten

Als wachten niet haalbaar is overweeg dan de hierboven vermelde hypotheekconstructies. Kopen met vieren is makkelijker omdat je vaak bijna 1 miljoen kan lenen.

Biedcertificaat geeft verkoper vertrouwen

Wil jij een huis kopen samen met anderen of alleen. Een biedcertificaat is belangrijk. Aan wie zou jij je woning verkopen? Aan iemand die zo maar wat roept of aan iemand die transparant in 1 document weergeeft hoe hij aan het geld komt en een inzage geeft hoe de bank er over denkt? Ik weet het al.

Bereken eerst hoeveel hypotheek u ongeveer kan krijgen met maximaal 4 personen.

  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Laagste hypotheeklasten

Lees meer
Call Now Button