Menu

Zo laat jij de waarde van je huis omhoog gaan door middel van je tuin

Tuinen kunnen veel meer dan alleen een mooie plek zijn om te ontspannen. Ze kunnen ook de waarde van je huis aanzienlijk verhogen. Of je nu wilt verkopen of gewoon wilt investeren in je huis, het aanleggen of verbeteren van je tuin is een slimme zet. Maar hoe kan je tuin de waarde van je huis precies verhogen? Naast investeren in een luxe tuinset zijn er nog veel meer opties om jouw tuin naar een hoger niveau te tillen. In dit artikel delen we de vele manieren waarop een mooie tuin bijdraagt aan de waarde van je huis.

Een mooie tuin vergroot de leefruimte

Grote en mooie tuinen worden steeds populairder en bieden veel extra leefruimte. Ze zijn de perfecte plek om te ontspannen, te zonnebaden of om etentjes te organiseren. Een goed ontworpen buitenruimte kan struiken, bomen, bloemen, vijvers, fonteinen, en andere elementen bevatten die vaak voorkomen in goed verzorgde tuinen. Dit zorgt voor visuele interesse en creëert een aangename sfeer. Het hebben van een mooie tuin verlengt het gebruik van je woning naar het buitenleven.

Lagere energierekeningen

De juiste aanleg van bomen en struiken kan ook resulteren in aanzienlijke besparingen op de energierekening. Door bomen in de buurt van het huis te plaatsen, kun je genieten van koelere temperaturen tijdens de zomermaanden en het energieverbruik verminderen. Het afdekken van een muur met klimop kan ook voor isolatie zorgen en zelfs het geluid van buitenaf verminderen. Dit helpt niet alleen om de energierekening te verlagen, maar zorgt ook voor een duurzamere woning.

Verhoogt het buitenleven

Met de huidige gezondheidscrisis is buitenleven nog belangrijker geworden. Dit heeft ook gevolgen voor de waarde van je huis. Het hebben van een goed ingerichte tuin voorzien van een terras en tuinmeubilair en andere buitenaccessoires zorgen voor een leefbare buitenruimte; hierdoor verbetert de waarde van je huis aanzienlijk. Pas op, want bij verkoop kan de koper eventuele verbeteringen plus zwembad, spa’s, tuinverlichting, ander tuinmeubilair als extra voorwerpen beschouwen die hij/zij ‘gratis’ meekrijgt.

Vormt een goede eerste indruk

Een goed verzorgde tuin is een teken dat het huis goed is onderhouden, waardoor het wezenlijk bijdraagt aan de eerste indruk die potentiële kopers krijgen als ze het huis bezoeken. Bovendien maakt een mooie, kleurrijke en onderhouden tuin de woning aantrekkelijk en stijgt de verkoopwaarde van het pand. Voor wie niet van plan is om te verkopen, biedt een goed verzorgde tuin een welkomstgevoel en een aangename omgeving om thuis te blijven tijdens vakanties.

Verfraaiing van de leefomgeving

De voordelen van een tuin zijn duidelijk. Het is niet alleen goed voor de luchtvochtigheid en de luchtkwaliteit, maar een tuin biedt ook een visuele verfraaiing van de omgeving. Wanneer het gaat om de waarde van je huis kan dit heel belangrijk zijn. Een aangename visuele esthetiek werkt uitnodigend.

In het kort

Er zijn veel verschillende redenen waarom tuinen de waarde van huizen verhogen. Of het nu gaat om het vergroten van de leefruimte, het verlagen van energierekeningen, het verbeteren van de buitenruimte, het creëren van een goede eerste indruk, of het verfraaien van de leefomgeving, tuinen spelen een belangrijke rol in het verhogen van de waarde van je huis. Het resultaat van een goed ontworpen en verzorgde tuin is niet alleen meer geld voor je huis, maar ook het genieten van de ontspannende, comfortabele en aangename buitenomgeving.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button