Menu

Zo word je sneller uitgenodigd voor een rondleiding in een woning

Als je erover denkt om een woning te kopen en een hypotheek af te sluiten, dan zul je eerst moeten worden uitgenodigd voor een rondleiding. In dit artikel vertellen we hoe je jouw kansen vergroot om hiervoor te worden uitgenodigd, zelfs in een drukke regio als Utrecht.

Vertel iets over jezelf

Als je een woning op het oog hebt, is het belangrijk om een goede indruk te maken. Dit begint al bij het versturen van een contactverzoek. Vraag hierbij niet enkel om een afspraak te maken, maar zorg ervoor dat jouw berichtje opvalt. Vertel kort iets over jezelf en eventuele pluspunten. Bijvoorbeeld dat het je eerste koopwoning is of dat je momenteel huurt. Houd het berichtje kort, maar benoem wel een paar dingen die voor kopers interessant zijn om te weten.

Schakel een tussenpersoon in

De beste manier om uitgenodigd te worden als je woont in een gewilde regio, is echter door het inschakelen van een tussenpersoon. Denk aan een aankoopmakelaar Utrecht als je in het hart van Nederland wil gaan wonen. Deze professionals weten het namelijk veel eerder als een woning te koop komt, waardoor de kans vele malen groter is dat je wordt gevraagd om de woning te bezichtigen.

Research

Een andere manier om je kansen op een woning te vergroten, is door eerst wat onderzoek te doen. Dit kun je zelf doen, maar hiervoor kun je wederom een derde partij inschakelen. Als je bijvoorbeeld twijfelt tussen twee woningen in Utrecht stad en Zeist, dan kan een aankoopmakelaar regio Utrecht je adviseren over welke optie de beste investering is. Zij weten namelijk veel beter wat de waarde van een woning is en of je kunt bieden met voorbehoud, waardoor we meteen bij de volgende tip aankomen.

Bieden onder voorbehoud

Als je eigenlijk al weet dat een woning perfect aansluit op je wensen, dan kun je erover nadenken om een bod met voorbehoud uit te brengen. Hiermee laat je zien dat je serieus geïnteresseerd bent en dit vergroot uiteraard je kansen enorm om te worden uitgenodigd voor een rondleiding. Ook als je onder de vraagprijs biedt, kom je op deze manier meteen te weten of de kopers wel of niet open staan voor een lager bod. Zo niet, dan kun je je tijd besteden aan het zoeken van andere geschikte woningen die wel binnen je budget passen.

Neem op meerdere manieren contact op

Wacht niet dagenlang op een reactie per mail, aangezien dit kan betekenen dat anderen je voor zijn. Natuurlijk wil je niet opdringerig overkomen, maar het kan geen kwaad om een pro-actieve houding aan te nemen. Het inschakelen van een aankoopmakelaar is hier tevens een mooi voorbeeld van.

Met meerdere personen een woning kopen

Wist je dat je met maximaal vier personen een hypotheek kunt afsluiten voor een woning. Dit is natuurlijk een gunstige situatie voor de hypotheekverstrekker, aangezien ze de lasten ook op meerdere personen kunnen verhalen. Indien je bijvoorbeeld samen met je ouders een hypotheek wil afsluiten, kan het zinvol zijn om dit tijdens het aanvragen van een rondleiding te vermelden. Het kan er weleens voor zorgen dat je bovenaan de stapel van geïnteresseerden terecht komt.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button