Menu

Zonder risico huis kopen zonder voorbehoud van financiering

Een huis kopen zonder voorbehoud van financiering en zonder risico kan door de hypotheek te regelen binnen de 3 dagen wettelijke bedenktijd.

Zo simpel is het ook maar wel lastig als je de zaakjes vooraf niet voor elkaar hebt.

Hoe zonder risico huis kopen zonder voorbehoud van financiering?

Zonder risico huis kopen zonder voorbehoud van financiering

Zonder risico huis kopen zonder voorbehoud van financiering

Als je weet hoeveel je kan lenen en alle hypotheekdocumenten compleet hebt is het kopen zonder financieringsvoorbehoud geen risico. Lexwonen download alle documenten op de dag dat de koopakte getekend wordt naar de bank. Vervolgens heb je dan nog 4 dagen de tijd om de hypotheek in orde te maken. Je hebt namelijk wettelijk 3 dagen bedenktijd na het tekenen van de koopakte, ingaande de dag na het tekenen.

Bereken wat je moet bieden op deze woning en hoe je zonder ontbindende voorwaarden kan kopen.

 • Hidden
 • Bereken online hoe je zonder voorbehoud van financiering kan kopen zonder risico


  Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorbeeld huis kopen zonder voorbehoud van financiering en zonder risico

Lotte en Tom, starters uit Leiden hadden een bod gedaan van € 750.000,- op een woning zonder voorbehoud van financiering. Veertien dagen voordat ze op zoek gingen naar een huis zijn wij begonnen met inventariseren van de hypotheekdocumenten. Aangeleverd :

 1. Werkgeversverklaring beiden ( UWV verzekeringsbericht mocht ook)
 2. Salarisstrook van beiden
 3. Aantonen spaarrekening i.v.m. benodigde eigen geld
 4. BKR overzicht, printscreen
 5. Geldige legitimatie
 6. Taxatierapport

De vraagprijs van de woning bedroeg € 700.000,-. Ze hebben overboden met € 50.000,- spaargeld. Dit spaargeld was door mij en de bank te controleren omdat dit op de spaarrekening stond. De koopakte werd 14 dagen later getekend op een maandag. Lexwonen heeft op de vrijdag daarvoor een hypotheekaanvraag gedaan. Binnen 14 dagen moet vervolgens alles bij de bank zijn. Nadat de koopakte was getekend hebben wij alle documenten geüpload naar de bank.

De bank mailde ons op woensdag het finaal akkoord. We hadden de tijd tot donderdag 23.59 uur in de avond. Het kopen zonder risico is wederom geslaagd.

Als de bank nu later is met akkoord hypotheek? 

Wat nu als de bank er plotseling langer over doet? Door allerlei redenen kan het zijn dat een bank er langer over doet. Op dat moment mail jij de verkopend makelaar dat de koop niet doorgaat, conform de 3 dagen wettelijke bedenktijd. Je vermeld de reden dat de bank het niet heeft kunnen redden om de hypotheek te regelen binnen dit termijn. U bent geen reden verschuldigd binnen deze 3 dagen bedenktermijn maat het is wel zo netjes. In de coronatijd was het soms wat lastiger om snel te schakelen.

Gebeurd het vaak dat een bank later is?

Nee, het gebeurd niet vaak dat de bank later is met de bindende offerte. De reden is dan meestal aanvullende vragen over de financiering, personeelsproblematiek, problemen met automatisering. En is de bank later dan kan je gewoon dus op tijd binnen die drie dagen na het tekenen koopakte een mail naar de verkoper mailen en de makelaar. Verkopend makelaar is voldoende. Zonder risico heb je dan toch geprobeerd een woning te kopen.

Huis kopen met financieringsvoorbehoud kansloos

De huidige woningmarkt dwingt kopers een huis te kopen zonder financieringsvoorbehoud. Zonder risico is dit nu mogelijk onder voorwaarden. Ga echt nooit op zoek naar een huis zonder alle documenten voor elkaar te hebben. Risico vermijden en alle benodigde documenten in kaart laten brengen door lexwonen.

Wanneer is kopen zonder voorbehoud van financiering een risico?

Woning kopen zonder voorbehoud van financiering zonder risico

Woning kopen zonder voorbehoud van financiering zonder risico

De volgende situaties zijn een reden om niet te kopen zonder voorbehoud van financiering i.v.m. de te lopen risico’s.

 1. Indien gescheiden
 2. Veel kredieten in de bkr staan
 3. Als er geen overwaarde of eigen geld is
 4. Als er erfpacht op de woning zit

Zonder risico een huis kopen zonder voorbehoud van financiering kan

Neem op tijd contact op met Lexwonen.nl om jullie situatie te bespreken. Vermijd risico’s bij het kopen van een woning zonder voorbehoud van financiering.

Kan ik een huis kopen zonder voorbehoud van financiering zonder dat ik risico loop op een boete van 10%?

Zonder voorbehoud van financiering kan je een huis kopen als je het akkoord van de hypotheek binnen 3 dagen hebt na het tekenen van de koopakte. Stel nu dat door omstandigheden de hypotheek niet binnen drie dagen rond is dan mail je de makelaar dat het niet door gaat. Je hebt namelijk wettelijk 3 dagen bedenktijd, beginnend de eerste dag na het tekenen van de koopakte, ook als je zonder voorbehoud van financiering koopt. De wettelijke bedenktijd is wettelijk geregeld en kan niet verwijderd worden, kan wel verhoogd worden na onderling overleg. Lees alles over hoe je toch een huis kan kopen zonder risico’s i.v.m. je bod en financieringsvoorbehoud.

Ik heb een huis gezien dat ik wil kopen zonder voorbehoud van financiering, hoe kan ik dit kopen met zo weinig mogelijk risico?

Zorg altijd dat je eerst contact opneemt met adviseur zodat je de juiste documenten aanlevert. Vul het formulier in en krijg info over bod en kopen zonder ontbindende voorwaarden. Door rechtstreekse aanstelling is kopen zonder financieringsvoorbehoud vaak mogelijk. Hypotheek binnen 4 dagen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Laagste hypotheeklasten

Lees meer
Call Now Button