Menu

Aflossen Starterslening

Het aflossen van een starterslening hoef je past te doen na 3 jaar.

Bij een starterslening is het ook mogelijk om een her toets aan te vragen als je het geld nog niet missen kan voor de aflossing.

Aflossen Starterslening en de her toets

Met een her toets gaan ze kijken of je meer bent gaan verdienen de laatste drie jaar. Let op! Een her toets kost altijd geld( ongeveer € 200,- prijspeil 2019). Een her toets moet u ruim binnen 3 jaar aanvragen.  U mag een starterslening altijd boetevrij extra aflossen als u dat wenst. Bij de verkoop van uw woning moet de starterslening ingelost worden.

Nog een punt van aandacht! Stel u koopt een leuk appartement met een starterslening van € 30.000. U hoeft niets af te lossen. Nu gaat u naar anderhalf jaar samenwonen en u vraagt een her toets aan. het inkomen van uw huidige partner wordt OOK meegerekend, dus aflossen. Stel dat uw samenwonen geen succes story was, helaas u blijft aflossen. Eenmaal aflossen is blijven aflossen.

Aflossen Starterslening

Aflossen Starterslening

Verplichtingen tijdens looptijd starterslening

Let op dat u vooral de eerste drie jaar dat de starterslening loopt geen financiële verplichtingen aangaat. U bent gewend aan een inkomens en uitgavenpatroon, echter na drie jaar komt daar toch € 175,-  bij aan kosten voor een starterslening. Het gebeurd vaak dat starters een woning kopen, vervolgens toch binnen drie jaar gezinsuitbreiding hebben en een van de twee minder gaat werken. Onbedoeld kunnen er problemen ontstaan.

Kijk ook eens even op de de pagina: Hoeveel hypotheek kan ik krijgen. U ziet dan het bedrag wat u kan lenen zonder starterslening. Sinds 2021 hoeft u het niet meer te proberen om met een starterslening te kopen. Het huis wordt dan zo aan een ander verkocht. Ook veel eigen geld nodig om te overbieden.

Kosten Starterslening

Let op! Ja betaald kosten indien je de starterslening neemt. Ja je krijgt € 30.000 meer geld dus groter wonen, ja die verbouwingen gaan dus zeker lukken maar je betaald ook kosten. SVN rekent € 750,00 aan kosten, notaris en adviseur zullen totaal ook een slordige € 1000-€1250 kosten om de starterslening te verwerken.

Wij kunnen alles voor u regelen

  1. Indien u wenst regelen wij de aankoop, hypotheek, koopakte, onderhandelingen en ook de bezichtigingen van uw keuze woning. Aankoop is altijd gratis, u heeft geen makelaar nodig.  Het scheelt u duizenden euro’s. Let op No Cure No pay, gaat de woning niet door dan ontvangt u van ons ook geen nota. Aflossen starterslening gaat automatisch.
  2. Heeft u aan een Starterslening niet genoeg? Overweeg eens een huis te kopen samen met uw ouders.
Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Lastig huis te kopen

Lees meer
Call Now Button