Menu

Als taxatiewaarde te laag is

Lage taxatiewaarde betekent veel spaargeld nodig

Lage taxatiewaarde betekent veel spaargeld nodig

Taxatiewaarde lager dan de koopsom betekend dat u een te hoog bod hebt uitgebracht. U zal het verschil van de koopsom minus de marktwaarde zelf moeten betalen uit eigen vermogen. Bereken eerst hoeveel u kan lenen en lees dan verder.

Bereken hypotheek met maximaal 4 personen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Ik wil GRATIS het Whitepaper “Huis kopen samen met familie of vrienden tot 4 personen“ ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Taxatiewaarde fout ingeschat

Nog steeds is het zo dat 70% van mijn klanten uitsluitend aan het inkomen denkt om de maximale hypotheek te bepalen. Het is echt de marktwaarde die bepaald of u uw hypotheek op inkomen wel kan krijgen. Als taxatiewaarde te laag is dan heeft u wel een financieel probleem. Uiteraard zal u een afwijzing krijgen van de bank als u dat eigen geld niet heeft. Maar u bent wel duizenden euro’s aan kosten kwijt voor een fout die niet onvermijdelijk is. Lees meer over berekenen hypotheek en hoeveel u kan lenen.

Voorbeeld slecht bod op een woning

Lizzy en Johan kochten zelf een huis voor € 350.000,- in Veenendaal. Koopakte getekend en taxateur had de woningwaarde lager geschat dan de aankoopsom, namelijk € 325.000,-. Ondanks dat Lizzy en Johan op inkomen € 490.000,- aan hypotheek konden krijgen werd dit afgeslagen tot de lage marktwaarde van € 325.000,-. Financieel betekende dat een tegenvaller van € 25.000,-. Het totale vermogen wat ze nodig hadden bedroeg bijna € 40.000,-.

Marktwaarde te laag koop met 4 personen

Hypotheek met ouders is de oplossing als taxatie te laag is. Jullie kunnen dan de kosten verdelen zodat huis haalbaar is. Ook een hypotheek met broer of zus of met een stel vrienden behoort tot de mogelijkheid.

Voorkomen van lage taxatiewaarde achteraf

Om dit soort ongelukken te voorkomen gaat LexWonen vooraf de marktwaarde bepalen en overleggen met een taxateur. Nadat een reële marktwaarde is onderzocht brengen wij altijd een bod uit om dat huis. Is de marktwaarde ongeveer bekend dan is het niet nodig om een te hoog bod uit te brengen.

Als de taxatiewaarde lager is dan uw bod dan roept u de problemen over u zelf af. Het is belangrijk dat u vooraf kennis op doet over de woning en de omgeving.

Call Now Button