Menu

Belachelijke huizenprijzen

Belachelijke huizenprijzen

Belachelijke huizenprijzen

Jij vindt de woningprijzen belachelijk en je vraag je af waarom je zo hoog moet bieden. Wellicht heb je van lexwonen.nl een berekening gehad hoeveel je zou kunnen bieden. Misschien ben jij geschrokken van andere huizenzoekers die jou vertellen over absurde huizenprijzen.

Waarom belachelijk bod doen op huis

De vraag naar woningen is gigantisch maar het aanbod is voor mijn gevoel 75% te laag. Een gezonde woningmarkt maken we voorlopig niet meer mee. Heb je nu bijvoorbeeld te horen gekregen dat je € 75.000,- hoger moet bieden dan de vraagprijs op een huis van € 375.000,-? Ik ga uitleggen hoe zo’n belachelijk bod tot stand komt.

Tegenwoordig overbied iedereen een slordige 10% tot 20%  op een huis maar dan ook zonder voorbehoud van financiering! Dat betekend dat jij zeker bent dat je de hypotheek rond krijgt. Zo niet dan aanvaard jij het risico van een 10% boete ter hoogte van de aankoopsom, ook wel waarborgsom genoemd. Lees hier meer over prognose huizenprijzen.

Hoger bieden op een huis meer kans

Als jij nu hoger bied dan kopers die een bod doen zonder ontbindende voorwaarden dan maak je kans. Doe je dat niet dan is dat kansloos. Waarom zouden koper aan jou verkopen? Ze pakken liever iemand die geen financieringsvoorbehoud heeft dan aan iemand die dat wel heeft. Dus inderdaad belachelijke huizenprijzen worden geboden omdat:

  1. te weinig huizen zijn
  2. door te bieden met ontbindende voorwaarden maar veel hoger bod meer kans

Een belachelijk bod  of een gemiddeld hoger bod compenseert veel. Maak je via Lexwonen een berekening hoeveel je moet overbieden dan snap je nu hoe wij tot degelijke biedingen komen. Uiteraard speelt de woonplaats ook een rol.

Natuurlijk blijf je zelf de baas over je eigen bod. Belachelijke vraagprijzen verwacht ik de komende 10 jaar nog steeds gezien de huidige huizenmarkt. Het heeft geen zin dat iemand € 5.000,- meer bied dan iemand anders zonder voorbehoud van financiering. Lexwonen geeft jullie altijd een hoger bod door op een huis maar wel met voorbehoud van financiering. Daar liggen de kansen. Informeer naar wat je moet bieden op een huis.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button