Menu

Belangstelling om huis te kopen

De belangstelling om een huis te kopen is eigenlijk sinds januari 2023 nog nooit zo groot geweest. Belangstelling hebben is wat anders dan daadwerkelijk kopen of een huis gaan bezichtigen. Hoe kan het dan als de intentie om te kopen zo groot is dat er weinig wordt verkocht? Hoe kan het dat huizenprijzen dalen sinds oktober 2022?

Belangstelling zeker maar kopen ho maar

De woningmarkt heeft behoefte aan huizen, tekort aan huizen is groot maar weinigen hebben zin om een huis te kopen als:

  1. de hypotheekrente hoog is
  2. energiekosten hoog zijn
  3. onzekerheid door oorlog en inflatie

Dit soort zaken zijn echt de oorzaak van wel zin hebben maar niet kopen. Bang zijn voor het onzekere tempert kopers om een bod uit te brengen.

Interesse komt weer als hypotheekrentes dalen

De interesse om een woning te kopen komt pas weer als de hypotheekrentes verder dalen. Wij verwachten een verdere daling van de rentes tot april 2023. Hierdoor kan je meer lenen en zijn de maandlasten lager. Mensen zijn kuddedieren, u zal zien dat we deze zomer weer met honderden door een raampje gluren. Diegene die het meeste eigen geld meeneemt zoals 2019 tot en met zomer 2022 die is spekkoper. Hypotheekrentes van de meeste banken dalen weer langzaam.

Maak zin om een huis te kopen

Ons advies is om nu tegen een redelijke prijs een woning te kopen. Ja uw rente ligt wat hoger, maar straks bent u weer ‚ā¨ 50.000,- tot ‚ā¨ 150.000,- eigen geld kwijt om te mogen bieden. Lukt het u niet om een woning te kopen? Het is mogelijk om een hypotheek af te sluiten met familie of vrienden. U kan dus samen met 4 aanvragers in 1 hypotheek. Lexwonen regelt dagelijks hypotheken tot aan 4 personen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek precies?

Lees meer
Call Now Button