Menu

Bouwkundige keuring

Een bouwtechnische keuring altijd laten doen!

Bouwkundige keuring is altijd belangrijk voor nu maar ook om alle toekomstige kosten in beeld te brengen. Als u een woning koopt heeft de koper een onderzoeksplicht en de verkoper informatieplicht. Wat betekend dit? Let op!! Alle gebreken die niet zichtbaar zijn maar wel bekend zijn bij de verkoper moeten gemeld worden aan de aspirant koper.

Ook gebreken welke de verkoper behoort te weten dienen gemeld te worden aan de aspirant koper. Er zijn twee momenten waarop u de woning bouwkundig kan laten keuren.

Bouwkundige keuring

Bouwkundige keuring

Bouwkundige keuring vóór de onderhandelingen

In een markt waar weinig vraag is naar woningen kun je het wellicht permitteren om rustig eerst een bouwkundige keuring in te plannen.

Het voordeel hiervan is dat je de eventuele gebreken kan gebruiken tijdens de onderhandelingen. Ook kan je de woning kopen onder voorbehoud van o.a. bouwkundige keuringje spreekt dan bijvoorbeeld het volgende af: koop kan worden ontbonden indien er meer dan € 5000 aan herstelwerkzaamheden zijn binnen een tijdsbestek van 5 jaar.

Ik zou nooit voor deze variant kiezen. Het kan gebeuren dat er onenigheid komt over de uitkomst van het rapport. Als hypotheekadviseur Veenendaal en erkend aankoopbemiddelaar zijnde raden wij u met klem een bouwkundige keuring aan.

Bouwkundige inspectie na de onderhandelingen

Voor het tekenen van de koopakte en na de onderhandelingen kan u ook bouwkundig laten keuren. U spreekt gewoon af dat u de koopakte wil tekenen nadat de keuring is geweest. U meldt gewoon dat de uitkomst van de bouwkundige keuring bepaald of u het huis wilt kopen. Niets laten omschrijven en ook niet in de koopakte vermelden.

Uiteraard kan u dan de gebreken achteraf niet gebruiken om de onderhandelingen te heropenen.

In een zeer drukke markt zoals vandaag de dag heb ik voorkeur voor dit laatste, sterker ik doe niet anders. Let op: een bouwkundige kan niet onder het dak kijken, lekkages etc. is vaak lastig vast te stellen. Onthoud ook dat een taxateur geen bouwkundige is.

Wilt u ook een berekening maken?

Starterslening berekenen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Bereken online uw Starterslening. U ontvangt direct bericht


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mocht u dus een woning op het oog hebben laat hem bouwkundig keuren. Uiteraard kennen wij diverse bouwkundigen maar u kan ook zelf op zoek gaan.

Wij ontvangen geen provisie of inkomen van bouwkundigen en hebben geen belang bij welk bedrijf u de keuring doet.  Zo’n keuring is belangrijk om uw kosten te weten op lange en korte termijn.

Voorkom tegenvallers die u had kunnen weten. Dus altijd een bouwkundige keuring! Wilt u meer weten over een bouwtechnische keuring of over Lex Wonen? Ga naar onze thuispagina.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek precies?

Lees meer
Call Now Button