Menu

Een blik op de hypotheekmarkt met Lex Wonen

Een blik op de hypotheekmarkt met Lex Wonen

Graag deel ik met u mijn ideeën, mogelijkheden en oplossingen voor lastige situaties. Ik denk altijd in oplossingen en niet in problemen hoewel ik mij kan voorstellen dat u als leek zijnde niet al te optimistisch naar een eigen woning kijkt. Toch zijn er mogelijkheden die hier zo besproken worden.

Hoe zie ik de hypotheekmarkt en de aankoopmarkt 

Ja er wordt gebouwd! Ja er wordt onvoldoende gebouwd! Het kopen van een huis wordt in Nederland steeds lastiger. Laat ik direct zeggen dat ik voor de Randstad geen oplossingen heb tenzij u veel verdiend en ongeveer € 75.000,-  aan eigen geld heeft.

Huizen worden ver boven hun waarde verkocht. Mensen met veel spaargeld leggen dit zo op tafel om daar een huis te kopen.

Onderstaande problematiek waar u tegenaan loopt

Hieronder een opsomming van de werkelijke problemen waar met name starters tegenaan lopen.

Geen eigen geld voor de bijkomende kosten

Laat ik maar beginnen met de grootste problematiek en dat is het eigen geld. Als u voor  € 200.000,- kosten koper een huis koopt dan weet u dat u alle bijkomende kosten met eigen geld moet betalen. Ongeveer 6% zijn deze kosten, een slordige € 12.000,- dus. Als je nu onder de marktwaarde aankoopt dan heb je minder eigen geld nodig. Het verschil tussen de marktwaarde en de aankoopsom van de woning heeft u minder nodig aan eigen geld.

Het wordt steeds lastiger om de gehele hypotheek zonder eigen inbreng te regelen omdat overal heel langzaam de huizen verkocht zijn.

Aanvullende lening gecombineerd met juiste aankoopbedrag

Verkopers zakken niet of weinig met de prijs. Als ze weinig zakken dan heb je wellicht aan een kleine financiering voldoende buiten de hypotheek om. Stel u koopt dat huis van € 200.000,- en de waarde bedraagt € 203.000,-. U koopt voor € 196.000,-. U kan dan in principe € 7.000,- meefinancieren in de hypotheek. Voor € 5.000 heeft u dan een aanvullende financiering nodig. Eerst dus via onderhandelingen proberen daarna aanvullende financiering. Soms lukt het nog om volledig in de hypotheek te verwerken. Dit lukt soms in:

  • Friesland
  • Groningen
  • Limburg
  • Deel van Gelderland
  • Deel van Drenthe
  • Uiterste oosten van Zuid Holland

En kopen met familie?

U kan met ouders, kinderen, broers, zussen en overige familieleden gewoon een huis kopen via Lex Wonen. De meeste banken doen dit niet, wij kunnen u helpen. U kan maximaal met vier familieleden een huis kopen. Stel dat u met drie familieleden koopt, drie keer inkomen en drie keer weinig spaargeld is ook een hele stap. Uiteraard moet u dat willen.

Een huis kopen met een hypotheek met vrienden

Ook met een stel vrienden kan u een huis kopen zodat u de kosten kan delen. Ook hier geld dat u goede afspraken moet maken. U merkt dat onze blik op de hypotheekmarkt anders is dan de visie van banken en tussenpersonen. U moet gewoon goede afspraken maken. Je kan niet zomaar de woning verlaten. Iemand anders zal dan als plaatsvervanger moeten fungeren. Dus 1 van de hypotheek af en de ander er op. Het klinkt allemaal simpel maar er komt wel wat bij kijken. Lees hier verder over een huis kopen met vrienden.

 

Alleen kopen en net te weinig hypotheek

Bent u starter op de woningmarkt en uw droomhuis is net niet haalbaar?  Wellicht is een starterslening van de overheid iets voor u. Koopt u uw eerste eigen woning dan kan het zijn dat u via uw gemeente een aanvullende lening krijgt.

Hypotheek voor flexwerker. Geen vaste baan

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Bereken online uw maximale hypotheek . Geen vaste baan of intentieverklaring dan de jaaropgaven invullen.


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u onze specialiteiten weten? Kijk snel op onze homepage.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button