Menu

Functie notaris bij woning

De notaris controleert of de legitimatie van alle partijen klopt en kijkt in het kadaster.of de verkoper inderdaad de eigenaar is van de verkopende woning. Wie zijn eventueel de erfgenamen.

Let op, altijd een geldige legitimatie meenemen en het liefst nog een paar maanden langer geldig na de overdracht. Stelt u zich eens voor dat de overdracht uitgesteld wordt met 2 maanden waar u niet zo snel aan gedacht heeft.

Op tijd geld overmaken naar notaris!

Eigenlijk hoef jij jezelf hierover niet druk te maken, een notaris zorgt ervoor dus dat het huis over gaat van “A ” naar “B “.Door veranderende regels heb je als koper steeds meer eigen geld nodig om een woning te kunnen kopen, e.e.a. hangt ook sterk af van de aankoopstrategie.

Indien je 1 week voor de overdracht nog geen afrekeningsnota hebt ontvangen neem dan contact op met de notaris. Op de dag van de overdracht moet namelijk wel het benodigde eigen geld op de rekening van de notaris staan. Zorg ervoor dat dit enkele dagen voor transport overgemaakt is.

Mocht om welke reden dan ook dit niet kunnen en u wil pinnen bij de notaris dan moet u dat van te voren overleggen of dit mogelijk is. Verder is het belangrijk dat u met uw betaalpas het bedrag ook kan pinnen. Zit er geen limiet op van maximaal € 500 terwijl u € 3600 moet betalen. Zoek dit allemaal uit maar voorkom dit door gewoon op tijd over te maken. Vaak is er een maximaal bedrag gekoppeld aan uw pinpas dus controleer dit van te voren of bel uw bank.

Kijk even op de homepage van Lex Wonen welke werkzaamheden wij uitvoeren.

Hoeveel lenen?

Voordat u bij de notaris komt heeft u nog een lange weg te gaan. Bereken eerst hoeveel hypotheek u krijgt.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Groningen

Lees meer
Call Now Button