Menu

Geen overwaarde toch tweede huis kopen

Geen overwaarde toch tweede huis kopen

Geen overwaarde toch tweede huis kopen

U heeft wel overwaarde maar laat een mede koper dat gat lenen. U kan gedeeltelijk uw huidige woning verkopen aan familie of vrienden. De medekoper(s) krijg(en)(t) een hypotheek van 50% van de waarde van uw huis. Dit geld gaat via de notaris naar u toe. U krijgt op deze wijze geld op uw rekening van iemand die nu mede-eigenaar wordt van uw woning. Hij of zij leent het gat dat er is tot aan de woningwaarde in de vorm van een hypotheek. In ruil daarvoor doen de mede-eigenaren ook mee in de waardeveranderingen.

Tweede woning kopen door geld van mede-eigenaar

Omdat u dus de helft van de huidige woning verkoopt heeft u geld op de bank staan dat u overal voor mag gebruiken. Tweede woning kopen moet kunnen. Uiteraard moet u wel weten wie de nieuwe mede-eigenaar wordt. Er schuilt een gevaar, stel dat de mede-eigenaar het huis uit wil dan zal u deze woning moeten verkopen. Als je samen eigenaar bent moet je samenwonen onder één dak. Heeft u het ontvangen geld in het tweede huis zitten dan kan u geen kant op, tenzij u daar vast mag wonen.

Zelf geen overwaarde gebruiken toch tweede huis kopen voor verhuur kan

Tweede huis of vakantiehuis kopen zonder overwaarde zelf op te nemen kan dus gewoon door mede-eigenaar laten inkopen. U krijgt dan wel beiden een hypotheek bij dezelfde geldverstrekker die dit wil financieren. Dat betekent wel dat iedereen een baan heeft en voldoende moet verdienen. De inkoper moet de helft van de waarde kunnen financieren en de huidige eigenaar moet restant hypotheeksom mee kunnen nemen.

Voorwaarden tweede huis kopen door financiering mede-eigenaar

U moet beiden bij de gemeente ingeschreven staan en samen onder één dak wonen. Wordt er een vakantiehuis gekocht als tweede woning en de huidige eigenaar is een paar maanden op vakantie dat is geen probleem. Andere voorwaarde is dat een ieder voor 100% aansprakelijk is voor 100% van de hypotheeksom. Dus niet alleen voor het eigen gedeelte. Dit is ook zo als een stel samen een woning koopt. Ze gaan het ophalen bij alle partijen. Valt er niets te halen dan gaat het eerste huis in de verkoop. Raadpleeg vooraf altijd een notaris en belastingdeskundige. 

Kan ik met weinig overwaarde toch een tweede huis kopen?

Ja u kan zonder overwaarde een tweede woning kopen door iemand de helft van je woning te laten kopen. Verplicht samenwonen met 2 eigenaren.

Is er een geldverstrekker die dit wil financieren?

Lexwonen heeft geldverstrekkers die dit willen financieren.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button