Menu

Geld verdienen aan je hypotheek

Geld verdienen aan je hypotheek

Geld verdienen aan je hypotheek

Hoe kan je geld verdienen aan je hypotheek? Je kan geld verdienen door je hypotheek lineair af te sluiten in 20, 25 of 26 jaar en daarna je woning verhuren en zelf andere woning te kopen. Bespaar veel geld door nu de juiste investering te doen en straks een slordige € 2000,- tot € 5000,- per maand belasting vrij extra aan inkomen te genieten.

Hoe dan geld verdienen aan je hypotheek?

Veel mensen sparen op de bank voor 0,1% rente. Veilig maar het kost je belastinggeld als je meer hebt dan € 50.000,- spaargeld. Ik leg je uit hoe jij door een mooi plan kan sparen binnen je huidige financiering en over een paar jaar de vruchten kan plukken.

Voorbeeld van Geld verdienen aan je huis

Patrick, 36 jaar met inkomen € 77.000,- kan maximaal € 417.000,- lenen. Dit betreft een hypotheek die je in 30 jaar  aflost. Hoe kan hij zo snel mogelijk geld verdienen aan zijn huis? Ons advies was om zo snel mogelijk de hypotheek af te lossen zodat de woning steeds winstgevender wordt. Je creëert hierdoor snel overwaarde die je kan verzilveren.

Huis aflossen in 25 jaar

Wens Patrick om na zijn 60e een aanvulling van € 1000,- tot € 2500,- maandelijks netto te incasseren. Wij hebben gekeken hoeveel hij kon lenen met hetzelfde inkomen echter met een kortere looptijd.

Het is logisch dat een kortere looptijd de lasten hoger worden. Aangezien hogere lasten niet past binnen zijn hypotheek hebben we zijn maximale hypotheek verlaagt naar € 359.000.

Patrick heeft een huis gekocht van € 350.000,- welke 100% is afgelost als hij 61 jaar is. Huidige waarde woning € 366.000,-. Over 25 jaar mag u het zelf zegen wat de waarde is van de woning.

Woning afgelost, huis verhuren en andere woning kopen

Woning afgelost huis verhuren

Woning afgelost huis verhuren

Heb je geen hypotheek meer dan staat jou niets in de weg om een andere woning te kopen en je huidige woning die hypotheekvrij is te verhuren. Nu heb je een paar mogelijkheden.

  • Je kan de afgeloste woning verkopen waardoor je een flinke overwaarde hebt. Van deze overwaarde koop je:
    1. een kleinere eengezinswoning voor jezelf met een kleine hypotheek
    2. een kleinere eengezinswoning zonder hypotheek voor de verhuur
  • Afhankelijk van je pensioen. Heb je een goed pensioen dan:
    1. afgeloste huis verhuren
    2. andere hypotheek afsluiten voor je zelf in box 3, met pensioeninkomen krijg je meer hypotheek dan met inkomen uit arbeid. Vraag lexwonen.

Huis laten renderen in de tijd

Je laat je hypotheek het werk doen in box 1. Zolang je daar woont hoef je geen belasting te betalen op de overwaarde. Je verdiend geld aan je hypotheek. Op het moment dat alles afgelost is, pas dan mag jij je huis verhuren en een slordige € 2.000,-  belastingvrij huurinkomen ontvangen. Inflatie niet meegenomen.

Let op, als je nu zelf een huis koopt dan heb je een nieuwehypotheek nodig. Deze hypotheek valt in box 3 omdat je de overwaarde van je oude woning er niet in stopt. Dat huis wordt namelijk niet verkocht maar verhuurd.

In de toekomst kijken lastig

Nu weten wij nog niet wat de regeltjes zijn en de hoogte van de hypotheekrente. Geld verdien aan je hypotheek kan alleen als je nu koopt en gaat aflossen. In ieder geval heb je geen woonlasten meer binnen 30 jaar. Verder kan je gewoon weer opnieuw 30 jaar lang een nieuwe hypotheek afsluiten.

Meer uit je hypotheek halen?

Vraag Lexwonen naar het juiste programma zodat je later meer geld kan halen uit je hypotheek.

Huis kopen met ouders mooie investering

Ook een huis kopen met ouders kan een mooie investering worden. Lees hier alles over in onze blog, samen met ouders een huis kopen.

Wie is lexwonen?

Lexwonen is erkend aankoopmakelaar en hypotheekadviseur. Wij denken en regelen hypotheken out of the box. Neem contact op en vraag naar jouw mogelijkheden. Met geld verdienen aan je lening is niets mis mee.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button