Menu

Huis voor de helft verkopen

Heb je een eigen huis dan is het handig om te weten dat je huis voor de helft verkopen veel kan opbrengen. Het is de nieuwe manier van overwaarde Cashen zonder hoge maandelijkse kosten. Je laat je huis voor de helft kopen. Lex van de Straat van Lexwonen legt het u uit.

Waarom huis voor de helft verkopen

De belangrijkste reden dat iemand zijn huis voor de helft verkoopt is om de overwaarde vrij te krijgen. Je krijgt dan een mede-eigenaar die zichzelf inkoopt voor de helft van de waarde van het huis. Dus heeft je huis een waarde van ā‚¬ 500.000,- en heb jij zelf ā‚¬ 100.000,- hypotheek?Ā  Je krijgt dan van de mede inwoner een bedrag van ā‚¬ 250.000,- cash op je rekening omdat de helft van de woningwaarde ā‚¬ 500.000,- bedraagt. Bereken hier hoeveel je kan Cashen.

Hoeveel overwaarde kan ik krijgen om te investeren in vastgoed of om van te leven?

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Huis voor de helft verkopen

Huis voor de helft verkopen

Voor de helft eigenaar van de woning

Als het huis voor de helft wordt verkocht aan een mede-eigenaar dan is het logisch dat de mede-eigenaar voor de helft eigenaar wordt. Dus samen moet je ook beslissen over het onderhoud van de woning. Maak goede afspraken voordat je de woning voor de helft verkoopt. Kijk ook op de homepage van Lexwonen.

Huis voor de helft verkopen betekent andere hypotheek

Als je samen met een ander het huis gaat delen dan kan je kiezen wat je met die ā‚¬ 250.000,- gaat doen. De meeste mensen lossen hun hypotheekdeel voor de helft af. Het andere deel gebruiken ze om te investeren in vastgoed of om maandelijks extra geld uit te geven gedurende de rest van hun leven. Mensen tegen de 55 jaar of ouder gaan hun huis voor de helft verkopen om luxer te leven. Vaak meerdere keren met vakantie.

Hoe ziet de hypotheek er uit als de helft van de marktwaarde wordt gekocht?

Overwaarde benutten

Overwaarde benutten

Even naar het voorbeeld bovenaan deze pagina. U heeft zelf een hypotheek van ā‚¬ 100.000,- waarvan u de hypotheekrente waarschijnlijk kan aftrekken van de inkomsten belasting. U gaat nu naar een nieuwe geldverstrekker samen met diegene die zich inkoopt voor de helft van de waarde van het huis.

U krijgt een nieuwe hypotheek van ā‚¬ 100.000.- bij de nieuwe bank, de oude wordt afgelost. De nieuwe bewoners die voor de helft van de marktwaarde hebben aangekocht krijgen een hypotheek van ā‚¬ 250.000,-. Die ā‚¬ 250.000,- maakt de notaris over op uw rekening. Gaat u uw huis voor voor de helft verkopen dan is het wellicht handig om de helft van uw hypotheeksom af te lossen.

Op deze wijze heeft u nog maar de helft van de hypotheeksom en veel minder lasten. Verder heeft u cash geld in handen waar u van alles mee kan doen.

Huis voor de helft verkopen aan partner

Uiteraard kan u ook de helft van een woning verkopen aan uw nieuwe partner. Hiervoor kan u gewoon bij uw huidige geldverstrekker terecht.

Als ik mijn huis voor de helft verkoop mag ik dan de overwaarde vrij op mijn bankrekening zetten voor extra geld achter de hand?

Als u uw huis voor de helft verkoopt aan een kennis, vriend of familielid en u heeft overwaarde dan mag u in principe doen en laten wat u wil met dat geld. Let op, het deel wat u cash ontvang en niet gebruikt voor de aflossing van de eigenwoningschuld beperkt de hypotheekrente aftrek ter hoogte van dat deel. Het is wel een mooie constructie om geld cash achter de hand te houden of om mee te investeren in vastgoed.

Als ik mijn huis voor de helft verkoop heb ik dus een mede-eigenaar er bij, waar moet ik goed op letten als iemand bij mij komt inwonen?

Ga altijd vooraf naar de notaris om zaken te bespreken en te omschrijven. Let op, als u zelf geen hypotheekschuld meer heeft omdat u bijvoorbeeld geld heeft ontvangen van de verkoop van het huis, u blijft wel mede verantwoordelijk voor de hypotheekschuld. Lees veel over je huis voor de helft verkopen op deze pagina.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button